C.S. De Erpelrooiers viert 55-jarig jubileum met heel Wagenberg

Memo aan onszelf voor als we de volgende keer verslag gaan doen van de Wagenbergse dorpskwis: laat het schema dat je vooraf maakte los, het komt er toch niet van! De eerste editie van WagenbergKwistZeker was een verjaardagsfeestje van C.S. De Erpelrooiers waar heel het dorp voor was uitgenodigd en waar ook onze verslaggevers hartelijk werden ontvangen. Wat waren we welkom bij de kwizzende teams en hoe tof om te zien dat er overal zoveel plezier gemaakt werd én tegelijkertijd fanatiek gestreden werd om de winst.

Wagenberg was het derde en laatste dorp waar we dit jaar verslag doen van een dorpsquiz. Met een geweldige quiz in Made en Hooge Zwaluwe achter de rug, kon het haast niet beter worden. Maar, niets bleek minder waar! Terwijl wij naar de start op het schoolplein van basisschool De Elsenhof liepen, werden we al nageroepen: “Tot straks hè, jullie komen wel langs toch?!”. Natuurlijk, als je dat zo gevraagd wordt, dan doen we dat. Eerst het startschot. Met een countdown, het door vier organisatoren tegelijk doorknippen van het lintje én het nodige ellebogenwerk hier en daar, barstte de strijd officieel los. Waar de een gehaast de eerste wilde zijn, kende de afgevaardigde van C.V. De Schuimbrouwers dat gevoel niet. Op het gemakje kwam hij aan, pakte hij de quiztas en wandelde hij naar de speellocatie waar wij later op de avond ook nog even binnenvielen. Ons eerste adres was dat van onze grote vrienden, C.V. De Koeckebackers. Wij zijn altijd lichtelijk bevooroordeeld als het op deze club aankomt, want zij hebben twee jaar geleden ons boegbeeld, de rode loep uit ons logo, van papier maché gemaakt én in onze kleuren geschilderd, zodat wij deze, versierd met lampjes, bovenop onze verslaggeverswagen kunnen zetten. Zo ook gisteren, wat door menig Wagenberger wel opgevallen moet zijn. Bij De Koeckebackers was het Corinda die binnen no-time haar trouwjurk van zolder had gegrist voor de opdracht in de kerk, waar ze voor de gelegenheid met Ilona in een pak naartoe zou gaan voor de opdracht ‘Trouwfoto’. In feite moesten we na locatie 1 ons vooraf gemaakte schema al loslaten, want natuurlijk kregen we hier een versnapering van ‘degene-waarvan-we-de-naam-niet-mogen-noemen-maar-die-de-hele-avond-moest-controleren-of-het-koelkastlampje-nog-wel-werkte’. En dat werkte!


Na De Koeckebackers, stapten wij bij de sporthal binnen, waar de teams 1-10 aan de opdracht ‘Sportief’ begonnen. Zakjes in een hoepel gooien, koprol maken, door een hoepel, een blokje pakken, terugrennen en stapelen. Het klinkt zo eenvoudig, maar na 5 keer dat riedeltje, was menig deelnemer toch, begrijpelijk, buiten adem. Het was Marc van het team, hou je vast, Un Spulleke van Kliekskus en Gekleurde Erpels, die hier iets meemaakte (lees: veroorzaakte) waar wij toch even wat over moeten ophelderen. Mark was in de kerk geweest, waar hij in zijn trouwpak op de foto is gezet. Dat deden wij nogmaals, in de hal van de sportzaal. Vervolgens heeft Marc zich in de kantine omgekleed, om aan de opdracht ‘Sportief’ te beginnen. Ergens in dat proces, is Marc zijn fietssleutel kwijtgeraakt waarna hij door Mientje met de auto naar zijn speellocatie aan de Wagenstraat is gebracht. Eenmaal daar, was Marc zijn telefoon kwijt, waarna hij vast en zeker dacht dat onze razende reporters een geintje hadden uitgehaald door zijn telefoon mee te nemen na het maken van de foto in de hal. Heel Wagenberg in rep en roer, Mientje aan de lijn, straatgenoot Bart aan de bel, kastelein Bas greep ons in de kraag, terwijl wij onze handen in onschuld wasten. Aan het einde van de avond, kwam de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Daarover leest u alles in de laatste alinea van dit artikel!

Om dit verslag niet zestien pagina’s lang te maken, gaan we even wat opsommen. Vanuit de sporthal reden we naar C.V. De Wagenmenners, waar we zowel door de bewoner als door de teamleden als door de hond én de kat welkom werden geheten, waarna we verder reden naar C.V. Vin ik leuk, waar we een pikante foto konden maken van een omkleedsessie en waar we na het maken van een foto van de teamleden aan de statafel van één van de mannen te horen kregen ‘opnieuw, ik hield mijn buik niet in!’. Reden we vervolgens verder naar de Brouwerijstraat om coachende en lego-bouwende deelnemers vast te leggen, om uiteindelijk bij de Onderdijk een worstenbroodje te proeven waar iets vreemds aan was. Eenmaal daar werden we aangesproken door Maarten, of we ook even bij hen wilden aankomen waaien, twee huizen verderop. Natuurlijk! Heel het team De Plezier Tap(p)ers ontving ons met open armen. Nog een laatste poging om ons aan ons schema te houden, reden we door naar Bij Bas, waar de leden van C.V. de Schuimbrouwers druk doende waren met hun quiz. Wellicht hebben we hen op het verkeerde been gezet, waarvoor alsnog onze excuses, want daar zagen we hen de quiz digitaal maken. We vroegen: “Is dat de bedoeling?”, gevolgd met een: “Dat doen de andere teams niet hoor, iedereen is aan het schrijven.” Het bracht een vlaag van overwinningsgevoel bij de teamleden teweeg, wat achteraf bezien onterecht is. Het bleek namelijk bij onze laatste bezoekadres dat iedereen dat wel weet, maar dat er pas op het laatst wordt gedigitaliseerd. Sorry, Schuimbrouwers!


Zoals we net al schreven, de aap kwam uit de mouw bij ons laatste bezoekadres, die van het team Un Spulleke van Kliekskus en Gekleurde Erpels. “De telefoon is terecht!”, werd er gegild. Marc vertelde dat de telefoon in de auto van Mientje is gevonden. Onze reporters vroegen zich vervolgens hardop af “maar waar is dan je fietssleutel?”. Marc vervolgde, met het schaamrood op de kaken en op een zachte toon, “die zat al die tijd gewoon in mijn broekzak!”. Zowel Marc, als onze razende reporters, als de rest van het team, hebben er gelukkig hard om gelachen! Al die locaties bezoeken, levert natuurlijk een hoop beeldmateriaal op. We hebben onze foto’s uitgezocht en gepubliceerd in een fotoalbum dat u kunt bekijken via deze link: https://www.kijkopdrimmelen.nl/albums/wagenbergkwistzeker-2021/. Een opname van het startsein van de kwis, bekijkt u direct hieronder. Wij feliciteren C.S. De Erpelrooiers van harte met hun 55 (+1)-jarig bestaan en met de succesvolle eerste editie van WagenbergKwistZeker!