Carnaval 2021 in Schraansersrijk

Carnaval 2021 houdt de gemoederen bezig, iedereen zet zijn beste beentje voor om er iets moois van te maken. Zo ook in Schraansersrijk (Terheijden), waar gisteren de carnavalskrant corona-proof huis-aan-huis is bezorgd. Hoe ziet carnaval 2021 eruit in Schraansersrijk? Wij zochten het uit!

De carnavalskrant van Schraansersrijk is zoals gezegd bezorgd op 30 januari 2021 bij alle huisjes in Terheijden. Normaliter gebeurt dat samen met een collecte en met muziek, maar dat kon dit jaar niet doorgaan. Net na de middag spotten wij Prins Pierre II himself op de fiets met een stapeltje carnavalskranten achterop zijn bagagedrager. We hielden hem aan en vroegen hem naar de bezorging: “Je hebt mazzel, want we zijn net klaar! Normaal hebben we natuurlijk een collecte, dus dan bellen we aan, en hebben we muziek en alles, dan duurt het allemaal veel langer. Nu kon dat niet vanwege de coronamaatregelen, dus iedereen kreeg een paar straten toebedeeld en dus zijn we snel klaar.” Tegen de middag waren alle kranten dus al bezorgd, maar gelukkig was uw redactie net op tijd om Pieter op de foto te zetten bij een mooi versierd Traais huis. Toen we Pieter vroegen of hij nog een krantje voor ons over had, antwoordde hij: “Nog wel twee ook!” en dus liggen die kranten nu warmpjes op onze redactie.

Als we de carnavalskrant van Schraansersrijk openslaan, lezen we in het voorwoord van de redactie (Cees, Arno en Nico) dat er dit jaar gekozen is om géén betaalde advertenties te plaatsen omdat er een onvolledig en minimaal carnavalsprogramma is. Hartverwarmend bleken de reacties van de adverteerders die hun niet geplaatste advertentie tóch wilden betalen, de Club van 100 en de vrienden van de Prins die toch een bijdrage wilden leveren. Op de tweede pagina van de krant valt te lezen dat het voor Prins Pierre II het elfde jaar is dat hij de leutscepter zwaait, een heus carnavalsjubileum. Dit jaar zal tevens zijn laatste jaar zijn als Prins in Schraansersrijk. Hij vindt het mooi geweest en tijd voor een nieuwe prins. Verder valt er in de krant een woordje te lezen van voorzitter Marco Ridderhof, burgemeester Gert de Kok, nieuw Raad van Wijzen-lid Jurgen Ammerant, Veldwachter Remco van de Broek, nieuwe raadsleden Menno Geurts en Ad van Bekhoven en héél veel ingezonden berichtjes van carnavalsverenigingen, bekende én minder bekende Traaienaren. Top het geheel af met een paar pagina’s voor de jonge Schraansers met mopjes, een doolhof, een speurtocht en een kleurwedstrijd en je carnavalskrant is zomaar 35 pagina’s dik. Naast het (beknopte) carnavalsprogramma, worden er ook activiteiten uitgelicht: de Versier je Huis wedstrijd en de Za’k ut doen of nie show.

Versier je Huis wedstrijd
Omdat carnaval dit jaar niet is zoals we gewend zijn, wil T.C.V. de Schraansers proberen om er tóch een feest van te maken door deze wedstrijd uit te zetten. Wie versiert zijn of haar huis het mooist of het grappigst? Versier je huis en laat zien dat je dit jaar tóch carnaval viert. Door je deelname maak je kans op een leuke attentie, uitgereikt door Prins Pierre II, maar als je een foto maakt van jouw huis, deze instuurt via de Facebookpagina van T.C.V. de Schraansers óf via info@schraansers.nl en je doet dat vóór 13 februari 19.00 uur én je vermeldt je naam, adres en telefoonnummer, dan maak je zelfs kans op 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Terheijden!

Za’k ut doen of nie show
Op carnavalszaterdag 13 februari van 20.00 tot 22.00 uur wordt de Za’k ut doen of nie show uitgezonden op Omroep Drimmelen. Tijdens dit praatprogramma komen prominente Traaienaren langs, denk aan sauwelaars, politici, sporters, musici, leden van CV’s, leden van de Schraansers, een selectie van de beste kasteleins en leden van de bekendste blaaskapellen. Zij zullen op een niets ontziende wijze worden geïnterviewd door presentatoren Remco van Bochove en Ronald Lievens, die garant staan voor humorvolle, sprankelende gesprekken, afgewisseld met reportages en muziek. Omroep Drimmelen vindt u bij KPN op kanaal 1476 en bij Ziggo op kanaal 42.

Kun je geen genoeg krijgen van de carnavalsplanning en -activiteiten in Schraansersrijk? Wil je T.C.V. de Schraansers ook steunen of zelfs lid worden? Kijk dan even op www.schraansers.nl voor meer informatie.

Beelden bij dit artikel