Concordia Kerst Ensemble verrast bewoners en personeel De Ganshoek

Koninklijk Erkende Fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe wil met het Concordia Kerst Ensemble lichtpuntjes bij de mensen thuis brengen in de vorm van een mini-kerstconcertje aan de deur bij iemand die dat echt verdient. Het voltallige zorgpersoneel én de bewoners van woonzorgcentrum De Ganshoek in Lage Zwaluwe zijn aangedragen voor zo’n live kerstconcert. Gisteren vond deze dan ook plaats in de binnentuin.

Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben de muzikanten van KEF Concordia de leden die mee willen doen aan de kerstconcertjes, opgedeeld in groepen van vier muzikanten. De groep van gisteren, Kees, Annelies, Minelle en Bep, speelden toevallig alle vier hun eerste kerstconcertje als het Concordia Kerst Ensemble. Kees stelde zich op links op met zijn trombone, Annelies stond op anderhalve meter afstand naast hem met haar altsaxofoon, Minelle stond daar weer naast met haar tenorsaxofoon en Bep sloot het rijtje af op rechts met haar bugel. Tóch telden wij vijf spelende muzikanten. Navraag leerde al gauw dat de 12-jarige Mika met zijn moeder Minelle mee is gekomen om de triangel én de bellenboom te bespelen. Hij mocht dus dichtbij zijn moeder staan en dankzij zijn muzikale inzetten, leek het net alsof de arrenslee van de kerstman voorbij kwam.

Hoewel de muzikanten behoorlijk koude vingers begonnen te krijgen van het spelen in de binnentuin, zaten de bewoners en het zorgpersoneel van De Ganshoek lekker warm binnen voor het raam te kijken en te luisteren. Behalve medewerkster Bianca, zij stond zoals zo vaak met al haar enthousiasme óók buiten, maakte foto’s en filmpjes en voorzag de muzikanten van een lekker warm kopje thee.

Ken jij ook iemand die zo’n vrolijk kerstconcert verdient? Woont hij of zij in (de buurt van) Hooge Zwaluwe en wil je diegene verrassen in december met een optreden van het Concordia Kerst Ensemble? Neem dan contact op met Nelleke Otte, via nellekeotte@outlook.com of via 06-83323642, om de mogelijkheden te bespreken.

Beelden bij dit artikel