De Hollandse Belgen winnen derde editie Tafelvoetbaltoernooi in ’t Roer Om Lage Zwaluwe

Gisteravond organiseerde café 't Roer Om in Lage Zwaluwe voor de derde keer het Tafelvoetbaltoernooi. Op twee XL-tafelvoetbaltafels van Kickerprofs uit Lage Zwaluwe, speelden acht teams bestaande uit zes spelende personen per team meerdere voorrondes. Niet de minste namen passeerden de revue. Teams van o.a. Bloem 't Op, Gebr. De Leeuw, Hier is 't en 't Roer Om zelf gingen de strijd om de felbegeerde wisselbeker aan.

Spelend met twee ballen per tafel, riepen sommige spelers al snel dat ze harder moesten werken dan ze normaal doordeweeks bij hun baas moeten. Bij de teams waar de baas zelf ook aanwezig was, werd deze uitspraak gevolgd door: "mijn polsen doen gewoon zeer, dat betekent maandag ziektewet hè?". De titanenstrijd werd dus bloedserieus genomen en de spanning steeg toen na de voorrondes vier teams door mochten naar de halve finale: De Hollandse Belgen, Bloem 't Op, 't Roer Om en De Leeuwkes. 

In de halve finale namen De Leeuwkes het op tegen De Hollandse Belgen, een wedstrijd die laatstgenoemde mocht winnen. De Leeuwkes eindigden op nummer 4 in het klassement. 't Roer Om bleek niet opgewassen tegen de titelverdediger Bloem 't Op. 't Roer Om mocht de bronzen positie innemen. 

Na een korte pauze en wat over en weer 'wij gaan jullie inmaken', volgde de zinderende finale. De leden van Bloem 't Op en De Hollandse Belgen namen alle 12 plaats aan de XL tafel en knalden bal na bal in het tafeldoel. Met zweetdruppels op het voorhoofd, wijd opengesperde ogen en knikkende knieën werd de finale gespeeld en bleken De Hollandse Belgen dit jaar meedogenloos te zijn. Zij wonnen de finale en daarmee het Tafelvoetbaltoernooi, zelfs zonder een enkele wedstrijd te hebben verloren.

KijkopDrimmelen feliciteert De Hollandse Belgen van harte met hun overwinning!

De volledige einduitslag van het Tafelvoetbaltoernooi is geworden:

  1. De Hollandse Belgen – 9 keer gewonnen – 0 keer verloren
  2. De Jeugd van Toen – 7 keer gewonnen – 2 keer verloren
  3. 't Roer Om – 5 keer gewonnen – 4 keer verloren
  4. De Leeuwkes – 3 keer gewonnen – 5 keer verloren
  5. Het Ballenteam – 3 keer gewonnen – 4 keer verloren
  6. De Belgische Hollanders – 2 keer gewonnen – 5 keer verloren
  7. FC de Flugels – 2 keer gewonnen – 5 keer verloren
  8. Chillburgse Zwaluwen – 0 keer gewonnen – 6 keer verloren


*Voor de app-lezers: er zijn bij dit artikel meer foto's geplaatst. Alle foto's behorend bij dit artikel kunt u bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel