De May Kwist: een échte Mayse dorpsquiz voor alle leeftijden

Je ziet het steeds vaker en dus kan ook De May niet uitblijven. Op zaterdag 8 december gaat het gebeuren: De May Kwist. Een echte Mayse dorpsquiz waar iedereen uit de May aan mee kan doen. Vragen over en doe-opdrachten in Made. Hoeveel rotondes heeft Made? Hoeveel auto's passen er op de parkeerplaats bij De Amerhal, die in 2019 maar liefst 40 jaar bestaat? En hoe groot zijn de archieven van de Heemkundekring Made en Drimmelen, die 20 jaar bestaat?

Deze vragen zullen waarschijnlijk de quiz niet halen, maar deelnemers kunnen wel een enorme diversiteit verwachten. Vragen over de historie, over het heden, over social media en doe-opdrachten; diversiteit is het sleutelwoord. Aan te raden is dus dat je team ook divers is, want kennis is macht en het doet er niet toe wie je bent, maar om wie (of in dit geval wat) je kent. 

Op zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 uur tot 12.00 uur zal de voorinschrijving zijn voor de quiz. De teams die zich hier inschrijven kunnen al een opdracht verwachten waarbij meteen al punten te verdienen zijn. Op zaterdag 8 december 2018 krijgen alle teams hun vragen en opdrachten, waar ze enkele uren de tijd voor krijgen. Aan te raden zijn teams van 10 tot max. 20 personen, zodat zoveel mogelijk vragen te beantwoorden zijn en dus punten te verdienen zijn. Op zaterdag 12 januari 2019 zal in Sporthal De Amerhal de feestavond georganiseerd worden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van De Amerhal en het 20-jarig bestaan van de Heemkundekring en tevens zal dan de prijsuitreiking van De May Kwist worden gehouden.

De opbrengst van De May Kwist zal gaan naar een nog nader te bepalen goed doel. Voor vragen omtrent De May Kwist, kunt u een mail sturen naar: demaykwist@gmail.com

De May Kwist heeft in ieder geval één ding nu al goed gedaan: zij hebben een profielpagina op KijkopDrimmelen aangemaakt! Ook hier kunt u gaandeweg naar het evenement diverse updates vinden. U vindt deze via https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/de-may-kwist.html