De Trouwe Makker(s) voortaan op Hooge Zwaluws grondgebied

Hondenvereniging De Trouwe Makker startte in Den Hout, verhuisde vervolgens naar Geertruidenberg waarna ze in Raamsdonksveer terecht kwamen. Nu, na wederom een gedwongen verhuizing wegens verkoop van de grond, zijn de makkers op Hooge Zwaluws grondgebied terecht gekomen, aan de Zandstraat om precies te zijn. En dan zegt u 'Hè, dat is toch Made', maar niets is minder waar. Het doodlopend straatje dat te bereiken is via de Watertorenstraat behoort bij Hooge Zwaluwe.

Op uitnodiging van Frans liepen wij gisterenavond even het terrein aan het einde van de Zandstraat op, waar de trouwe makkers al vrolijk rondrenden, blaften en speelden. We hebben het in deze dan over de vierpotige makkers. Voorzitter van de vereniging Kees van Dongen fietste een keer toevallig langs het terrein en dacht bij zichzelf: 'Dat zou nog eens een mooie locatie zijn voor de hondenvereniging'. Na wat speurwerk kwam hij erachter dat het terrein van een ruiterclub is. "We hebben contact opgenomen met de ruitervereniging en zij vonden het best. Nadat ook de gemeente goedkeuring gaf, mochten we hier op dit terrein onze cursussen gaan geven. We hebben nu zo'n 20 vaste leden, maar we hebben natuurlijk ook wisselende leden. Mensen die bijvoorbeeld een puppycursus volgen en daarna stoppen met hondentraining. Maar we bieden ook vervolgcursussen aan, zoals gehoorzaamheid en behendigheid."

De cursussen die gegeven worden bij De Trouwe Makker, zijn Elementaire Gehoorzaamheid voor puppy's, Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid voor gevorderde honden, Gedrag & Gehoorzaamheid verdeeld over vier niveaus en de Behendigheidscursus. In de cursus Elementaire Gehoorzaamheid leert u om te gaan met uw hond en uw hond leert hoe het zich moet gedragen naar andere personen en honden. Op basis van 'motiveren en belonen' worden een aantal dingen geleerd, zoals volgen, halt houden, zitten en liggen, komen op bevel, staan en betasten, vooruit sturen en gebit tonen. Bij Gedrag & Gehoorzaamheid wordt ook op basis van 'motiveren en belonen' geleerd hoe te volgen aan de lijn en los te volgen, staan / zit / af tijdens het volgen, terugsturen naar de plaats, sprong over een schutting, apporteren, sorteren en staan / zit / lig op afstand. 

De Gedrag & Gehoorzaamheidscursus wordt gegeven op maandagavond vanaf 19.00 uur. Als uw hond aan de minimale eisen van gehoorzaamheid voldoet, kunt u doorgaan met de cursus Behendigheid. Deze cursus wordt op donderdagavond gegeven vanaf 19.30 uur. Tijdens deze cursus lopen baas en hond een parcours, waarbij de hond verschillende hindernissen neemt. Denk hierbij aan de slurf, tunnel, wip, A-schutting, kattenloop (what's in the name), paaltjes en diverse hoogtesprongen.

Wist u dat De Trouwe Makker ruimte heeft om nieuwe leden te verwelkomen? Dit geldt voor alle cursussen, waarbij altijd gestart wordt met één of twee proeflessen. Bent u geïnteresseerd om met uw hond te gaan trainen en een betere band met hem of haar op te bouwen? Of heeft u net een puppy en wilt u deze wat gehoorzaamheid bijbrengen? Bel dan gerust eens naar voorzitter Kees van Dongen, 0612902463.*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel