Doorstart voor de avondvierdaagse in Made

Waren er in juni 2017 nog 1153 deelnemers aan de Madese wandelvierdaagse (écht waar, uw redactie heeft ze toentertijd allemaal gezien!), werd het dit jaar voor Wandelsportvereniging Neo Crescendo een onmogelijke opgave om de avondvierdaagse nog te organiseren. Het gebrek aan vrijwilligers deed uiteindelijk editie 2018 de das om, iets waar veel Madenaren nog altijd om treuren. Wat niet mag gebeuren, is dat het evenement verdwijnt van het dorp en dus zijn er vier enthousiaste ouders opgestaan om editie 2019 tot een succes te maken. Meriam Segeren, Marlou Machielse, Marieke Vissers en Hein Neefs willen het wandelevenement groots neer gaan zetten.

Avondvierdaagse 2.0, dat moet de insteek worden. Een aantal praktische veranderingen brengt dat sowieso met zich mee; de 10 kilometer is geschrapt en vervangen door 8 kilometer. Ook wordt de avondvierdaagse in 2019 gelopen op dinsdag tot en met vrijdag, iets waarvan de nieuwe bestuursleden zeggen hierdoor een leukere finaledag te kunnen organiseren omdat de kinderen de volgende dag niet naar school hoeven. De wens is ook om de startlocatie te veranderen. “Het nieuwe Raadhuisplein is het centrum van Made. Het is groots, ruim, sfeervol en we hebben verschillende kanten waar we de routes naar kunnen laten starten. De opzet van de gemeente voor het nieuwe plein was ook om het een evenementenplein te laten zijn, dus wat is er dan mooier dan de avondvierdaagse hier te laten starten en eindigen”, aldus Marlou.

Om het wandelevenement een duwtje in de goede richting te geven, mocht het bestuur vandaag een cheque in ontvangst nemen in het kader van Samen aan de Slag, van maar liefst € 2000,00. Wethouder Harry Bakker reikte deze, samen met coördinator Dorpsgericht Werken, Lilian Lambrechts, uit op het beoogde Raadhuisplein.

Wat er verder nog in de planning staat deze vier dagen, is nog een grote verrassing. Uw redactie popelt om het één en ander aan u te kunnen vertellen, maar het vergunningstraject is nog niet helemaal afgerond. Op de vraag of KijkopDrimmelen op de hoogte mag worden gehouden zodat wij u, inwoners van Drimmelen, breaking news over de avondvierdaagse kunnen brengen, luidde het antwoord positief van alle kersverse bestuursleden. Wordt dus vervolgd…

Wilt u in de tussentijd zelf ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Madese avondvierdaagse? Kijk dan eens op de website http://www.avondvierdaagse-made.nl, volg de Facebookpagina https://www.facebook.com/avond4daagsemade of op Instagram: avond4daagsemade.

Beelden bij dit artikel