Ede blijkt een goede plek voor medailles voor Madese judoka’s

Zaterdag 3 juni was het voor sommige van onze judoka’s, en hun ouders, al heel vroeg dag. De dames mochten vanaf half 8 ’s ochtends gaan wegen in…Ede! Ruim een uur rijden met de auto. Vooral de familie Overkamp liet zien over echt judobloed te beschikken. Met Leia aan het begin van de dag en Jiro als deelnemer in het laatste blok. Vader Cedric vinden we langs de mat als coach. Toppers!

Naast Cedric konden onze judoka’s ook rekenen op coach John. Superfijn! Zoals gezegd mochten de dames starten. Voor Judoclub Made kwamen Sarita Schneider, Maud Croijmans, Leia Overkamp en Mado van der Vorst in actie. De dames waren toch al goed wakker en lieten heel mooie partijen zien. Mado wist, alweer, de eerste plaats te halen. Sarita pakte zilver en Leia mocht trots naar huis met de bronzen medaille.

Richting het eind van de ochtend as het de beurt aan Onno Busch, Sebas Bol, Joris Wiertz en Rohan van der Wolf. Sebas was weer als vanouds en werkte zichzelf naar de finale. Daar wist de tegenstander de partij toch in zijn voordeel te pakken en kan Sebas tevreden naar huis met de zilveren medaille. Onno en Rohan behaalden de halve finales. Zij hebben uiteindelijk de bronzen medaille te pakken weten te krijgen.

Hekkensluiters waren de ‘jonkies’ Tiedo Kruysifix en Jiro Overkamp. Tido werkte goed aan zijn technieken en wist daardoor winst te pakken op één partij. Meer zat er dit keer niet in, maar een volgende keer zeker wel! Jiro was als laatste en wist dat hij in zijn grote poule flink aan de bak moest. Twee wedstrijden wist hij te winnen. Helaas net niet genoeg om door te gaan naar de kruisfinales.

Allemaal weer knap gewerkt kanjers!