Een mooi moederdagcadeau? Een judomedaille uit België!

Een aantal Judoclub Made ‘mama’s’ werd dit weekend voor Moederdag verwend met een mooie Belgische medaille. Op zaterdag en zondag nam een aantal van onze wedstrijdjudoka’s deel aan de Ippon Trophy in Antwerpen.

Zaterdag stapten Sebas Bol, Maud Crooijmans en Jiro Overkamp de mat op. Zondag trokken Mado van der Vorst, Tiedo Kruysifix en Leia Overkamp in alle vroegte naar dit toffe toernooi. Zaterdag beet Jiro het spits af. Hij ging lekker van start met drie partijen winst. Dat bracht hem tot de kwartfinales! Helaas wist hij deze niet te pakken. Geen podium, wel een paar mooie judopartijen en dus lekker ervaring opgedaan.

Sebas pakte zijn eerste partij, maar verloor zijn tweede. Vervolgens is hij lekker gaan strijden en pakte winst, bleek zijn tegenstander niet te kloppen. Wat een balen is dat zeg! Maar soms gebeuren deze dingen op toernooien. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Helaas was de juiste tegenstander net een maatje te groot en lag Sebas uit het toernooi.

Toernooi zondag

De laatste op zaterdag was Maud. Ook zij wist haar eerste partij mooi te winnen. Helaas verloor ze haar tweede partij. Via het afvalsysteem dat bij dit toernooi gehanteerd werd, en de niet zo grote poule, wist Maud alsnog de halve finale te bereiken. Haar tegenstandster was dit keer helaas net te sterk. Maar Maud mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op zondag was het Tiedo die startte. Misschien was het de vroege zondagmorgen, of gewoon de zenuwen maar zijn eerste partij lukte niet zoals hij zou willen. Gelukkig wist deze kanjer zich daarna te herpakken en de volgende twee tegenstanders hadden geen schijn van kans. Hij scoorde voor zijn moeder een zilveren medaille.

Of Mado nou in een grote of kleine poule staat, het is voor deze pittige dame gewoon vol gas gaan. Twee partijen winst en ze mocht de gouden medaille omhangen. De laatste van de zondag was Leia. Na eerst verlies herpakte ook zij zich weer en ging gewoon door met winst. Zij behaalde een zilveren medaille.

Dikke felicitaties aan al deze judoka’s natuurlijk! Judoclub Made kan niet anders dan supertrots op jullie zijn.