Eerste editie Muziekfestijn Drimmelen: een muzikaal succesnummer

Afgelopen zondag vond de eerste editie van Muziekfestijn Drimmelen van dit jaar plaats: een gevarieerd concert verzorgd door muzikanten uit verschillende kernen van onze gemeente. Met medewerking van Harmonie OVU uit Wagenberg, het Jeugdorkest Wagenberg en het beginnersorkest Dynamite! uit Lage Zwaluwe, was het een zeer interessante muzikale middag.

Een verslag van Miranda Koreman en Jan Daas van het Muziekfestijn Drimmelen:

De kop is eraf, en hoe! Een heel leuke middag in de Zonzeel in Hooge Zwaluwe uit Lage Zwaluwe en Wagenberg. Helaas had een andere kern afgehaakt, maar die gaan we in toekomst zeker een keertje zien en horen.

Een beetje zenuwachtig liep ze rond, Maaike van Groesen, tegenwoordig dirigent van JOW! Met haar Jeugd Orkest Wagenberg was ze de allereerste in de rij op dit concert. Toeschouwers waren er behoorlijk wat, de 65 stoelen waren bijna allemaal bezet.

De muziek was zeker de moeite waard en na een keertje diep ademhalen sprak ze onbevangen de mensen toe met toelichtingen op de werken. Een leuke jonge groep muzikanten die heel enthousiast muziek maakt. En er zat een knaap in het orkest heel erg zijn best te doen op een schuiftrombone…….. de dirigent van het groot orkest. Oh ja, Maaike kreeg de zaal nog aan het zingen bij het slot nummer Hey Hey Hey van Jacob de Haan.

Na JOW! was het de beurt aan DYNAMITE! uit Lage Zwaluwe, onderdeel van Alliance. Dit is een beginnersorkest met een internationaal repertoire. Ze namen ons mee langs allerhande vakantiebestemmingen waarvan de dirigent het thema over Belgische bieren wel kon waarderen. Dynamite! besloot het optreden met het bekende nummer cheerleader van Omi uit Jamaica. Het publiek was erg enthousiast en klapte op aangeven van een aantal muzikanten keurig mee. De consumptie door De Zonzeel gesponsord was dan ook dik verdiend.

Na de pauze was het de beurt aan het groot orkest van OVU uit Wagenberg. Die hadden het zich niet makkelijk gemaakt en speciaal voor deze uitvoering enkele nummers in korte tijd ingestudeerd. Mooie klank van het orkest met uitleg aan het begin waarom inblazen en afstemmen. Gevarieerde muziek, van Conquest of Paradise van Vangelis en Fame uit de televisie serie tot een vlotte mars en een muzikale reis over het Turkse landschap. René Nelis, ook dirigent voor Dynamite! vertelde op een luchtige manier waarover de muziek allemaal ging wat het luisteren ernaar leuker maakte omdat je nu snapte wat er in bepaalde passages bedoeld werd.

Kortom: een leuke en vooral gevarieerde middag cultuur uit de gemeente. Met jonge en door de wol geverfde muzikanten. Op initiatief van Muziekfestijn Drimmelen, worden een aantal concerten georganiseerd voor blaas muziek en koren. De samenstelling van zo’n concert is bedoeld om aankomend talent en de gevestigde orde samen een concert te laten verzorgen, liefst uit verschillende kernen. Er wordt naast muziek maken, ideeën uitgewisseld, kennis uitgewisseld en zoals vandaag bleek, zelfs mogelijk muzikanten van elkaar geleend voor optreden verder in het jaar.

Het volgende concert staat gepland op 11 juni, ook in Ontmoetingscentrum De Zonzeel.
Ook op deze dag weer met een bijzondere samenstelling, namelijk:

  • Popkoor Switch uit Terheijden,
  • Bigband Jazzkefet uit Wagenberg,
  • Slagwerk orkest Alliance uit Lage Zwaluwe.

Ook dit belooft een afwisselende en leuke middag te worden. Entree is natuurlijk weer gratis en het begint om 14:00 uur.

Namens Muziekfestijn Drimmelen, Miranda Koreman en Jan Daas.

Ontmoetingscentrum De Zonzeel, bedankt voor de sponsoring!


Foto 1:
Boven: Harmonie OVU
Onder: Jeugdorkest Wagenberg (JOW!)

Foto 2:
Dynamite! (Beginnersorkest Alliance)