Eetcafé Hier is ’t en Jumbo Lage Zwaluwe slaan handen ineen met leenfietsen

Eetcafé Hier is 't, gelegen aan de binnenhaven van Lage Zwaluwe, en Jumbo Lage Zwaluwe, gelegen aan de Pastoor van Hooijdonklaan, liggen 1,5 kilometer uit elkaar. Dat lijkt misschien niet zo ver, maar te voet met tassen vol frisdrank, appels, kikkererwten en een pak wc-papier is dat toch best wel een eindje. Daarom hebben het eetcafé en de supermarkt de handen ineen geslagen met de zogenaamde leenfietsen. Toeristen en recreanten kunnen met hun bootje aanmeren, een leenfiets pakken om zo bij de supermarkt een boodschapje te gaan doen.

Vele toeristen komen vanuit bijvoorbeeld de Biesbosch de haven van Lage Zwaluwe binnen gevaren en naast een aantal horecagelegenheden, stuiten ze verder op weinig. Met de komst van de leenfiets wordt de toerist mobieler en kan deze ook de rest van het dorp verkennen én lokaal winkelen. De leenfiets heeft Jumbo's vertrouwde zwart / gele kleuren, de stalling van de fietsen is bij het eetcafé aan de Nieuwlandsedijk. De sleutels van de fiets zijn op te halen aan de bar, elke dag vanaf 10.00 uur. De fiets mag gratis meegenomen worden, voor een boodschapje in de supermarkt. Onderweg komt de toerist vanzelfsprekend nog een aantal winkels tegen en op donderdagochtend fietst hij over de weekmarkt. 

Het initiatief van de leenfiets is hierdoor goed voor de lokale ondernemer, maar ook goed voor de leefbaarheid van het dorp. Een win-win dus!

Beelden bij dit artikel