Elke 2e en 4e woensdag van de maand: De Acht van Femke op KijkopDrimmelen met vandaag: Weekje vakantie in coronatijd!

Het is scheren en uitslag tegenwoordig dus maak je dorst maar nat voor De Acht van Femke. Soms hoort ze zaken met lege ogen aan want van liefde alleen kan de schoorsteen niet roken. Dweilen met de kraan open doet ze liever dan verzuipen en praten als brugman is kolder naar haar hand. Deze aankondiging raakt krant noch walvis maar komende vier maanden neemt Femke u graag mee in alledaagse beslommeringen in Drimmelen in: De Acht van Femke! Vandaag: Weekje vakantie in coronatijd!

Weekje vakantie in coronatijd!

Voor de ‘autisten’ onder ons, super fijn! Alles tot op de minuut, wat zeg ik, seconden plannen van te voren, organiseren, bespreken en wat dan helemaal fijn is,….je kan er ook niet meer van afwijken ! Heerlijk rustig in sommigen hun hoofd, maar bij anderen slaat de stress meteen toe, want die beslissen alles het liefst op het moment zelf! Maar ook wij gingen ervoor, verruilden ons huisje in Made voor het huis van mijn zus in Groningen. Vakantie of vrije dag in coronatijd is plannen, plannen en nog eens plannen. En laat dat nou nét niet mijn sterkste kwaliteit zijn. Jeetje, ben mijzelf lekker tegengekomen tijdens mijn mini-vakantie in Groningen! Zullen we morgen gaan klimmen? ‘Nou zit deze week helemaal vol mevrouw’. Zullen we gaan bowlen? Hopelijk is er ergens nog baantje vrij. Spontaan uit eten gaan? We moeten eerst wel reserveren, aangeven of we uit één gezin komen (anders twee tafeltjes terwijl wij drie uur samen in een auto zaten om überhaupt in Groningen te komen), aangeven of we ons gezond voelen en contactgegevens natuurlijk achterlaten. Bij museum krijg je een tijdslot van 15 minuten, dus op tijd komen en dus op tijd vertrekken. Is ook een dingetje! Groningen is dan nog redelijk coronavrij, juist dat het daarom hier dus giga druk is. Groningen is prachtig, zwemmen in de Noordzee geen probleem, kan je dan ook zo doen. Net als wandelen! Pubers staan daar niet altijd gelijk voor te juichen maar blotevoetenpad is dan wel oké. Kennen jullie het? Wist ik veel dat je dan tot je oksel in de modder kan komen te staan, dat je teentjes die net mooi in de gellak zitten gelijk naar de mallemiezen zijn, los van waar je allemaal met je voeten doorheen loopt. Je hoopt dat het modder is maar er is geen enkel bewijs van! Het is vandaag 12 augustus en in Nederland is er overal een ‘dag van’….vandaag: Wereld Olifantendag ! Precies, de tenen van een olifant zijn nog schoner dan mijn modder- en blubbertenen na het blotevoetenpad. Kan het wel goed zijn als voetzoolreflexmassage, de pedicure verdient er het meeste aan! Dus bel ik als ik thuis ben mijn vriendin voor een afspraak voor een lekkere voetmassage en lopen we naar het Kruidvat voor nieuw kleurtje nagellak. Als je dan de heenreis al overwonnen hebt met vier pubers in een auto, komt er ook de terugreis van drie uur nog. (overdag terug omdat ik ’s avonds heel graag ff tijd voor mijzelf wil en ga dansen bij ’t Zwaluwnest in Lage Zwaluwe. Je mag dus maar 100, schiet dus ook geen reet op en alleen maar op de teller kijken of ik niet te hard rij, dat terzijde) Moe, prikkelbaar van een week bij elkaar te zijn geweest, irritaties. Ken je het? Welke zender? Mag het raam open? Nee ik wil de airco! Zet je geluid ff uit met een spelletje en zo kan ik nog wel ff doorgaan. In zo’n week met vier pubers in de leeftijd van 13 t/m 17 ben ik weer geheel in de puber-flow, ken ik de laatste hits/raps/muziek weer, leer ik woorden waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, laat staan dat ik weet hoe ik ze schrijf. Straattaal noemen ze dat en ik voel mij bijna weer even jong! En je wéét dat je dat niet bent als je verliest met voetballen van ze! Gelukkig kon ik met potje pesten toch nog winnen! Nee hoor, pubers zijn geweldig!!!