Excellent wandelweer op achtste editie Drimmelense Eendaagse

Editie nummer acht alweer van de Drimmelense Eendaagse die elk jaar op de eerste zondag van juli wordt georganiseerd. Dit jaar was dat ook op 1 juli en dus stonden er gisterenmorgen weer veel wandelliefhebbers aan de start in één van de zes kernen van Drimmelen.

Van Gees (Drenthe) tot Oosterhout en van Middelharnis (Goeree-Overflakke) tot Etten-Leur maar natuurlijk ook uit Drimmelen zelf kwamen ze massaal om de wandeling van 30 kilometer te maken. De organisatie – stichting Drimmelense Eendaagse – kan geen exacte aantallen noemen omdat velen vanwege de voorspelde warmte op eigen gelegenheid startten nog vóór dat de startlocaties open waren maar 400 waren er zéker.

Omdat het evenement altijd gratis is, is op eigen gelegenheid starten geen probleem. Wat wel een probleem dreigde te worden ís het gratis houden van het wandelevenement. Gelukkig vernam de organisatie gisteren van meedere politieke partijen dat er nog eens zal worden gekeken of er gemeentelijk iets mogelijk is als bijdrage waar dat nu met enkele sponsors en uit eigen zak gebeurt.

Dat ontging diverse wandelaars van gisteren niet, zij doneerden vrijwillig in de fooienpot vergezeld van complimenten voor de organisatie en de mooie route door Drimmelen. De vele foto's vindt u via deze link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/drimmelense-eendaagse-2018.html

Beelden bij dit artikel