Exploitatie voet/fietsveer Zwaluwe-Biesbosch niet vergeven, opgehangen flyers blijken ter inventarisatie

Er werden op meerdere plekken flyers opgehangen met een oproep voor een schipper op het voet/fietsveer dat vanaf mei t/m september gaat varen tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch. Dat zorgde voor ophef bij sommigen omdat de inschrijving voor expolitatie via TenderNed, nog ruim een maand loopt, 

Mark de Leeuw, contactpersoon van Gebr. de Leeuw BV, benadrukt dat hoewel het bedrijf de exploitatie graag toegewezen zou krijgen, er van een gelopen race geen sprake is. De Leeuw is een van de inschrijvers maar omdat veerpontschipper een parttime job betreft, wil het bedrijf vooraf inventariseren of er interesse is.

Wethouder John van Oosterhout was ook verrast door de flyers. Op zijn beurt benadrukt hij dat van vergeven van de exploitatie absoluut geen sprake kan zijn. "TenderNed valt onder het ministerie van Economische Zaken en voert openbare aanbestedingen uit. Weet je wel hoe streng dat is?" aldus de wethouder in een reactie.

De inschrijftermijn voor de exploitatie van het voet/fietsveer loopt nog enkele weken. Na sluiting zullen de ondernemersplannen van inschrijvers worden bekeken en de uiteindelijke exploitatie toegewezen worden. Dat zal naar verwachting eind maart of begin april zijn.