Focus on Education zet zich in voor onderwijsproject meisjes India

Stichting Focus on Education, gevestigd in Terheijden, heeft een nieuw onderwijsproject voor meisjes uit de armste dorpen in India opgezet. De organisatie Wilde Ganzen, een organisatie die overal ter wereld aanpakkers steunt die armoede van onderop doorbreken met kleine, slimme projecten, heeft het onderwijsproject van Focus on Education goedgekeurd en zal alle fondsen die geworven worden, verhogen met maar liefst 50%.

Dat betekent dat voor iedere euro die opgehaald wordt voor het onderwijsproject, Wilde Ganzen er € 0,50 bovenop legt. Dat helpt enorm en de stichting is Wilde Ganzen daar vanzelfsprekend erg dankbaar voor. In totaal worden 58 meisjes vanuit de Terheijdense stichting financieel ondersteund bij hun vervolgopleidingen. Van die 58 meisjes, verblijven er 26 (de jongsten) in het zusterhuis. Van daaruit gaan ze naar school en krijgen ze in het zusterhuis ondersteuning en begeleiding bij hun studie. De stichting financiert de logiekosten, lesgelden en schoolmaterialen.

De meisjes volgen studies als Verpleging en Verloskundige. Door deze studies kunnen zij straks de steunpilaren van de samenleving worden en wordt de armoede doorbroken. Met name de hogere beroepsopleidingen zijn kostbaar in India. De driejarige opleiding Verpleging kost in totaal circa € 4000,00 per persoon. Dankzij de sponsors en donateurs van Stichting Focus on Education kunnen deze meisjes financieel ondersteund worden bij het bereiken van hun onderwijsdoelen. Nieuwe donateurs zijn hard nodig en van harte welkom.

Helpt u hen met een donatie?
U kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL73 RABO 01 26 76 19 30  ten name van stichting Focus on Education onder vermelding van ‘Onderwijsproject Dalit meisjes India’ of doneren via de website. Wilt u meer weten over dit mooie project voor onderwijs aan meisjes uit de armste dorpen in India kijk dan op www.focusoneducation.nl en www.facebook.com/stichtingfocusoneducation.

Beelden bij dit artikel