Frans van der Pluijm: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Activiteiten:

1996 – heden vrijwilliger bij Radio Televisie Mauritsstaete (RTM; 1996-heden), de huisomroep van de Stichting De Riethorst Stromenland (die zorg levert op 11 zorglocaties en via de thuiszorg in West-Brabant), alsmede chauffeur van de rolstoelbus (sinds enige tijd). Hij verzorgt de geluidstechniek en wordt geregeld ingezet bij grote evenementen. Minimaal twee keer per week bereidt hij programma’s voor en verzorgt hij uitzendingen. Hij was mede-bouwer van een mobiele geluidsinstallatie. Van 1999 tot 2005 assisteerde hij ook bij de huiscabaretgroep ‘Doe al’ van de stichting.

2000 – heden oprichter en verzorger van de muziek bij Vriendenclub The Corral Country Line Dance. Met zijn eigen apparatuur verzorgt hij wekelijks de muziek tijdens repetities en tevens bij optredens en demonstraties (o.a. in verzorgingstehuizen). Hij heeft gezorgd voor een geschikte locatie voor de repetities en hij organiseert de jaarlijkse feestavond.

2005 – heden trainer en algemeen medewerker van Hondenvereniging De Trouwe Makker. Hij geeft les in de hondensport op het gebied van behendigheid, zet de toestellen klaar, ruimt deze op en verzorgt het onderhoud van de toestellen. Voorts verzorgt hij activiteiten om leden te werven (o.a. advertenties bij winkels en dierenartspraktijken) en verricht hand-en-spandiensten tijdens activiteiten (spelletjesdagen, barbecue, loterij).

2012 – heden vrijwillig conciërge-assistent bij Speciaal Basis Onderwijs De Wissel te Oosterhout. Wekelijks helpt hij de conciërge. Voorts speelt hij jaarlijks de rol van Kerstman en Paashaas.