Gebr. De Leeuw bouwt aan nieuwe toegangspoort tot de Biesbosch

Zojuist is bekend geworden dat Gebr. De Leeuw B.V. uit Oosterhout het terrein, inclusief het voormalig restaurant, van De Fuik in Lage Zwaluwe heeft aangekocht. De exploitant van veerdienst 't Leeuweveerke heeft hiermee een thuisbasis gewaarborgd voor de elektrische pont die de verbinding vormt tussen onze gemeente en de Biesbosch.

Directeur Mark de Leeuw ziet tal van mogelijkheden. "Voor de toekomst van de kop van de haven in Lage Zwaluwe is dit een belangrijke stap. We kunnen dankzij deze aankoop mogelijkheden creëren voor een koffiepunt, lunchroom en fatsoenlijke toiletruimtes voor recreanten, bezoekers en passagiers van het pontje, die tevens in een fijne ruimte kunnen wachten tot de oversteek met de pont. Ik ben heel blij dat we deze stap hebben kunnen zetten, voor 't Leeuweveerke en voor het dorp Lage Zwaluwe waar helaas al teveel verdwijnt."

In het aankomend vaarseizoen zal 't Leeuweveerke al wel vanaf het nieuwe terrein gaan varen, maar de foodcontainer Beachbosch blijft nog even staan zoals deze nu staat. "Zodra het vergunningstraject het toelaat, zullen we zo snel mogelijk beginnen met bouwen op, en verbouwen van, het terrein. Ook zie ik mogelijkheden voor een bed & breakfast, waarmee we recreanten nog optimaler kunnen laten genieten van het moois dat Lage Zwaluwe en de directe omgeving bieden. Noem het maar een soort 'Nieuwe Toegangspoort tot de Biesbosch", aldus De Leeuw. 

De koopakte is vanavond om 18.00 uur door alle partijen ondertekend. 

Beelden bij dit artikel