Opwarmertje voor de serie Van Toen naar Nu

Twee vrienden kwamen terug van een fietsvakantie in Duitsland en hadden van alle bezochte plaatsen een foto gemaakt. Daar moest nog een foto bij waar zij zelf op Wagenberg te zien zijn. Bij terugkomst op Wagenberg werden ze verwelkomd door twee andere vrienden en viel hun oog op het plaatsnaambord. Vandaar deze unieke foto.

Links staat de boerderij van de familie Genet, nu al gedurende twee eeuwen. Achter het bord Wagenberg staat het oude pand Withuisstraat 12 van de familie Van der Made. Dit pand is in 1960 gesloopt voor de verkeersveiligheid. Garagebedrijf Sprangers is in 1953 begonnen door de overname van smederij Dickens op nr. 14. Na de sloop van huis nr. 12 is in de weg nog een flauwe bocht overgebleven.

Volgende week start ik met een nieuwe serie hier op KijkopDrimmelen; 'Van Toen naar Nu'. Een tip van de sluier over die eerste aflevering? Bijna 140 jaar geleden kon je er al eten en dat kan anno heden nog steeds. Biljarten, carnavallen, dansen op dansavonden of zwemmen, dat kan er anno heden niet meer.

Tot de volgende keer: Johan van der Made.

Beelden bij dit artikel