Geen gemeentelijke weekinfo, kan dat?

[Feitelijk, aangevuld met opinie]

Tijdens de eerste hitteperiode begin deze zomer kwam er een gemeentelijk bericht dat de huisvuilophaaldienst met een tropenrooster werkte. Inwoners werden gevraagd het vuil vroeg aan straat te zetten en/of eventueel de avond ervoor. Bij de hitteperiode onlangs kwam er geen informatie want weekblad 't Carillon verscheen niet.

Dat hield in dat bewoners in sommige kernen werden geconfronteerd met het niet ophalen van het vuil op de vaste ophaaldag. Kennelijk was er besloten dit een dag later te doen en het was wel handig geweest als dit via de weekinfo zou zijn doorgegeven. Geen weekinfo omdat er geen Carillon verschijnt, ons ontgaat het verband een beetje. Graag hadden wij u op de hoogte gebracht en als digitaal nieuwsmedium kunnen wij dat razendsnel.

Natuurlijk hebben we de gemeente om een reactie gevraagd maar veel verder dan 'die komt weer over 2 weken' alsook 'er is weinig te melden en er zijn veel mensen op vakantie', kwamen we niet. Mocht u plannen hebben voor een evenement of verbouwing, zou onze tip zijn; dien dat in als er geen weekblad verschijnt en de gemeente dus géén weekberichten verzendt. Grote kans op geen bezwaren denken wij.

Natuurlijk worden aanvragen op een later moment wel gepubliceerd maar de thuisblijvers (28% van alle Nederlanders, en dus ook Drimmelenaren, volgens onderzoek van Nibud) kúnnen het niet lezen en vakantiegangers gaan niet snel alles doorspitten bij thuiskomst. Reageren?  info@kijkopdrimmelen.nl