Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Vertel dat er broddelwerk geleverd is door zó groots uit te pakken met plannen over honderden (recreatie)woningen en je krijgt gegarandeerd honderden gemotiveerde excuses retour. Plannen met de naam: Biesbosch Waterfront. Natuurlijk kun je niet in de toekomst kijken en natuurlijk lopen dingen soms anders.

Toch was dat in de toekomst kijken niet echt mijlenver want de foto's van de grote borden maakten we eind 2010 ofwel minder dan 9 jaar geleden. Toen was de verkoop zelfs al gestart zo valt er te lezen. De verkoop van 40 appartementen, 14 woningen, 5 studio's en 5 percelen van 1000 m² voor commerciële doelstellingen.

Op het tweede doek staat met grote letters: Leven op de Promenade van de Biesbosch. Die promenade is ingetekend met 320 recreatiewoningen waarbij appartementen, woningen, steigerwoningen en rietwoningen als mogelijkheden worden genoemd. Een architect, een bouwbedrijf, een makelaar, twee banken waaronder Bank Nederlandse Gemeenten en een projectontwikkelaar, allen staan vermeld en hebben er naast energie, ongetwijfeld ook geld in gestoken. Door de kink die in de kabel kwam heet dat weggegooid geld.

Andere partijen kwamen in beeld en daarmee ook andere plannen. Je kunt je afvragen of die beter zijn voor het dorp Drimmelen en beter zijn voor de gemeente Drimmelen. De honderden huizen die gepland waren hadden een verdubbeling van huizen in het dorp gegeven, maar geen verdubbeling van dorpsbewoners, of extra Drimmelenaren. Dat geldt ook voor de nieuwe plannen en nieuwe invulling die in gang gezet is. Of hij nu in een recreatiewoning zit of op een jacht, een recreant is nu eenmaal geen dorpsbewoner.

Reageren?  info@kijkopdrimmelen.nl 


[Deels uit opinie]

Beelden bij dit artikel