Street League ook heel goed te doen met hockey

Toen Jipp, Julia, Kate en Roos wéér een oproep voor het Street League voetbaltoernooi voorbij zagen komen, dachten zij: 'Dat moet toch met hockey ook kunnen?!'. En dat kán ook! Zij stuurden Benjamin, buurtsportcoach in onze gemeente, een mailtje met de vraag of zij een Hockey Street League mochten organiseren. Benjamin was direct enthousiast en er werd een toernooi opgezet.

Het was nog even spannend, want lange tijd bleef het aantal aanmeldingen steken op 15. "We hebben vandaag teams gemaakt van 6 à 7 spelers, dus ja toen we nog maar op 15 aanmeldingen zaten, was het nog even afwachten of het wel door kon gaan. Maar we hebben flyers gemaakt die we in alle winkels hebben opgehangen en we hebben op onze scholen (De Windhoek en De Zonzeel, red.) geflyerd en kinderen aangemoedigd om mee te doen. En dat werkte wel, want we hebben nog veel aanmeldingen erbij gekregen, ook de afgelopen paar dagen nog", vertellen de meiden, die zelf alle vier hockeyen bij de Madese Hockey Club.

Benjamin vult aan: "Ik was eigenlijk meteen enthousiast over het idee en vond dat we dat gewoon moesten regelen. Gelukkig hebben we nog extra aanmeldingen gekregen, wat voor een eerste keer zeker niet tegenvalt. We hebben nu vier teams kunnen maken. Hockeysticks hebben we in bruikleen kunnen krijgen van MHC, wat natuurlijk ook echt super is."

De vier enthousiaste Fatima Moreira de Melo's en Maartje Paumen's in spé hebben nóg een reden om de Hockey Street League te organiseren. "We hopen hiermee kinderen enthousiast te kunnen maken voor hockey zodat we misschien ook wat nieuwe leden krijgen. Ook jongens, want er zitten toch meer meisjes op hockey, terwijl het ook echt een leuke sport is voor jongens. Dus wij willen laten zien dat hockey echt leuk is!"

Heb je de foto's in de fotoslider boven dit artikel bekeken en lijkt het jou ook leuk om eens bij de hockeyclub te kijken? Kijk dan snel op de profielpagina van MHC voor info en adresgegevens. Je bent daar altijd welkom, weten wij uit eigen ervaring!

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel