Gemeente Drimmelen doet jokkebrokken?

De remwegsimulator konden wij vorige week in Made niet vinden en op onze vraag naar de reden, antwoordde de gemeente dat zij achteraf pas te horen hebben gekregen dat er problemen waren met de stroomvoorziening op het Raadhuisplein. De tweede sessie gisteren bij de Jumbo in Lage Zwaluwe, ging wél door maar dat blijkt niet bepaald dankzij de gemeente te zijn.

Wij spraken namelijk met medewerkers van het Buro RVV, het bedrijf achter de simulator, en zij kwamen met een heel ander antwoord. Vorige week bleek de gemeente zélf niks te hebben voorzien wat betreft stroom en was er niemand aanwezig van de gemeente. Ook schijnt er vooraf geen contactpersoon aangesteld te zijn, waardoor de medewerkers op zaterdagochtend niemand konden bereiken om het alsnog te regelen. De gemeente heeft in een officieel persbericht naar buiten gebracht dat het zaterdag 14 december bij de Jumbo in Lage Zwaluwe wél geregeld zou zijn en dat mensen, zoals aangekondigd, wél gebruik konden maken van de remwegsimulator. Wat bleek? Ook gisteren had de gemeente blijkbaar niks geregeld wat betreft stroom en was er wederom niemand van de gemeente aanwezig noch bereikbaar. 

Gelukkig was daar de locatiemanager van de Jumbo in Lage Zwaluwe, Paul, die de medewerkers te hulp schoot. Hij had wel liever gehad dat de gemeente een andere dag had uitgekozen, vanwege de kerstproeverij én de viskraam die al op de parkeerplaats stond en er dus minder plaats was voor de remwegsimulator, maar toen hij hoorde dat de bus, net zoals vorige week, maar toen dus voor niets, helemaal uit Groningen naar Lage Zwaluwe was komen rijden, werd er direct een stroomhaspel uitgerold én bood hij aan dat de medewerkers binnenin de supermarkt de winkelende mensen mochten aanspreken om gebruik te maken van de simulator. Da's toch wel wat lekkerder dan buiten in de kou en regen.

Overigens was de remwegsimulator geboekt door de gemeente om inwoners (gratis) te laten ervaren hoe lang je remweg is bij een bepaalde snelheid. De vraag is dus nu: doet de gemeente Drimmelen jokkebrokken?

Beelden bij dit artikel