Gert-Jan van Oorschot oppersauwelaar van Berenland

Het is een mooi weekend geweest voor Gert-Jan van Oorschot. Gisteren tijdens de sauwelavond in Hooge Zwaluwe werd hij verkozen tot oppersauwelaar, een titel die hij vrijdagavond in Drimmelen dorp ook al mocht toe eigenen. Gert-Jan, alias Ceeske, vertelde gisteren weer over zijn avonturen als thuiskok en had voor de gelegenheid zijn sauwel aangepast en benoemde enkele bekende Hooge Zwaluwnaren, waarbij Gert Kanters het vooral moest ontgelden, tot grote hilariteit van het publiek. “Gert, ik zei toch: ik pak oe”, riep hij tussen het schaterlachen door.

Met zijn sauwel over de perikelen in de keuken, liet Gert-Jan de andere sauwelaars achter zich. Zo was het Michel den Dunnen die de avond aftrapte met zijn sauwel als makelaar Cis van makelaardij Hebbes & Houwes. Enkele anekdotes over huizen die hij had verkocht, zoals het huis in de Zwaluwseweg, de Stationsweg en zelfs Restaurant Onze Kerk, brachten het publiek in de stemming. Michel werd opgevolgd door Rick van Leest uit Lage Zwaluwe. Rick, alias Luci Fer, vertelde over zijn avonturen als bewaker van de poorten naar de hel. Hij besloot zijn sauwel met een akelig gemeen lachje: “Wellicht voor een aantal van jullie: tot ziens!”. Vlak voor de pauze betraden Cora, Ingrid, Eline en Joke het podium en brachten met hun act een ode aan de man, door op hilarische wijze te zingen over het mannelijk geslachtsdeel. Wij zijn een net medium hè voor jong en oud dus hier gaan wij niet dieper op in…

Na de pauze was het Rensa Tempelaar die als Rietje de Toiletjuffrouw vertelde over de toiletsituaties waar zij zich regelmatig in bevindt. Ook onze leutvurslaggever moest het ontgelden, voor het tweede jaar op rij in de sauwel van Tempelaar. Rensa werd opgevolgd door Gert-Jan van Oorschot, die als Ceeske de Thuiskok veel meemaakt in de keuken. Met name Gert Kanters werd in zijn sauwel benoemd, maar ook grappen over Wilfred Havermans, Ingrid Thijssen en Coen Heil deden het goed bij het publiek. Hekkensluiter van de avond was Joke Grim, die net als vorig jaar als De Zwalleker het podium betrad. Zij sprak in haar sauwel Ad van Dorst aan, die is gevallen en enkele verwondingen aan zijn gezicht opliep. Ad brabbelde wat vanuit de zaal terug waarop Joke riep: “Wilde anders efkes hier komme stoan?!”. Ad bedacht zich geen moment en stapte ook het podium op, waar het publiek natuurlijk van smulde. Echt veel duidelijker werd het er niet op, maar hilarisch was het wel. De vier dames die een ode aan de man brachten halverwege de avond, wilden de vrouw niet achterstellen en dus brachten zij als afsluitende act ook nog een ode aan de vrouw. In dit stukje bezongen zij het vrouwelijke geslachtsdeel, nu kunt u dus al raden dat wij daar óók niet dieper op in zullen gaan!

Beelden bij dit artikel