Glasvezel in Made is dichterbij dan ooit!

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Made. Als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 21 juli 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Made.

De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen op Den Deel in Made. Deze dino kondigt voor Made een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

Harry Bakker, wethouder gemeente Drimmelen:
“In de afgelopen periode hebben we pas echt gemerkt dat we digitale middelen nodig hebben om in contact met elkaar te blijven. Maar ook na corona zullen de scholen, de zorg, de gemeenten en bedrijven behoefte hebben aan stabiel en snel internet. De glasvezelcampagne in Lage Zwaluwe en Terheijden is onlangs succesvol afgerond en we zijn blij dat nu ook de inwoners en ondernemers van Made de kans krijgen om zich aan te
sluiten op het glasvezelnetwerk. Hiermee zijn we als gemeente Drimmelen klaar voor de toekomst!”.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners in Made die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Melden inwoners van Made zich vóór 21 juli 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Glasvezel Informatiepunt in Hof van Holland
Vanaf 21 april is een Glasvezel Informatiepunt geopend in Hof van Holland aan de Nieuwstraat 1 in Made. Hier kunnen inwoners (op afspraak) terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt wordt op zaterdag 24 april officieel geopend door wethouder Harry Bakker. Hierbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 800.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet via glasvezel.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Made op gavoorglasvezel.nl.