Gratis schaatsclinic voor kinderen met een handicap

Stel je voor: door een handicap heb je nooit zelfstandig kunnen lopen of staan, maar nu kun je wel schaatsen! Dat kan dankzij het schaatsframe. Met dit coole sporthulpmiddel doen ook kinderen met een fysieke beperking mee met de ijspret op de Kunstijsbaan Breda.

Gewoon een keer proberen? Dat kan tijdens de gratis clinics in de kerstvakantie!

Schaatsframe

Het schaatsframe bevat een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Zo kunnen ook kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of lopen, toch zwieren over het ijs. Op de Kunstijsbaan Breda worden de frames aangeboden door schaatsvereniging De Striene en schaatsschool Duosport, met steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Kinderen met een beperking vanaf 5 jaar kunnen hier deelnemen aan de reguliere lessen. De instructeurs weten hoe ze de oefeningen kunnen aanpassen, zodat de lessen voor alle kinderen leuk en uitdagend zijn.

Gratis clinic

Wie het Frame Schaatsen eens vrijblijvend wil proberen, kan op 27 en 28 december meedoen aan een van de gratis clinics om 10.15 uur. Aanmelden is nodig, zodat de organisatie weet hoe veel kinderen er komen; dat kan via giselle@duosport.nl. De aspirant-schaatsers die enthousiast zijn, kunnen zich inschrijven voor de lessenreeks die na de kerstvakantie start. Of een frame huren om vrij te schaatsen. 

Samen Schaatsen 

Het schaatsframe is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind, tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Dat was vaak een ongekende ervaring. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Inmiddels zijn de frames beschikbaar bij 16 ijsbanen in Nederland. Hier kunnen kinderen met en zonder beperking samen genieten van de ijspret.