Groen Drimmelen maakt plannen bomenkap Marktstraat Made zichtbaar

Het is niet voor iedereen even makkelijk om zich in te beelden wat het inhoudt als 30 tot 40% van de bomen in de Marktstraat in Made wordt gekapt. Het college stemde, na onderzoek van Storix Boom- & Landschapsbeheer, in met deze optie en deze wordt aanstaande donderdag gepresenteerd tijdens de raadsvergadering. Groen Drimmelen hield gisterochtend een burgerpeiling in de Marktstraat en ging met voorbijgangers in gesprek over de voorgenomen bomenkap. 

"Ons doel is om inwoners zich ervan bewust te maken wat er staat te gebeuren wanneer aanstaande donderdag een meerderheid van de raad instemt met het voorstel om 40% van de bomen tussen de nieuwe rotonde en het Molenplein te kappen. We hopen dat door het presenteren van de resultaten van deze peiling, de andere partijen nog eens goed zullen nadenken over het voorstel en zich gaan realiseren wat er beslist gaat worden. Want weg is weg", vertelt fractievoorzitter Leo Mol. 

Door de Marktstraat heen hangen verspreid om verschillende bomen gevarenlinten. Groen Drimmelen heeft deze gisteren om de bomen geknoopt, om zichtbaar te maken om hoeveel bomen het daadwerkelijk gaat. "De linten hebben we opgehangen na het zien van een tekening waarop deze bomen gemarkeerd staan om gekapt te worden. Voorbijgangers kijken ernaar en schrikken van hoeveel het er eigenlijk zijn. Als we een schatting moeten maken dan zou ik zeggen dat zo'n 60 à 70% van de voorbijgangers het niet eens is met het kappen van deze bomen."

Aanstaande donderdag 13 december wordt de optie gekozen door het college, aan de raad gepresenteerd. De raadsvergadering start om 19.30 uur, is voor een ieder openbaar bij te wonen en het voorstel is het zevende agendapunt.

Beelden bij dit artikel