Vrijwilligers zetten sfeervolle eerste kerstmarkt neer bij Molen Zeldenrust

Waar in de omgeving meerdere kerstmarkten letterlijk in het water vielen vanwege het slechte weer, was dat bij Molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe geenszins het geval. Waar op een hete zomerdag de draaiende wieken voor wat verkoeling kunnen zorgen, stond de molen gisteren stil. Desondanks testte de wind de stressbestendigheid van de organisatoren door standje Decemberstorm op te zetten.

De molenvrijwilligers waren hier niet van onder de indruk, want zij hadden de kerstkraampjes in de schuur achter de molen opgesteld. In een door een heater verwarmde, overdekte en afgesloten schuur, was het prima vertoeven voor de bezoekers van de molenkerstmarkt. Roy, Daniëlle, Claudia en Sjaan konden daar zeker over meepraten. De vier leden van CV Import uit Moerdijk dorp, kregen gisterochtend het bericht dat de kerstmarkt in Moerdijk niet door zou gaan, de kerstmarkt waar zij eigenlijk met hun spullen hadden moeten staan. "Wij zijn een carnavalsvereniging uit Moerdijk en wij hebben het allemaal niet zo breed in onze clubkas. Om dus wat extra geld op te halen voor de bouw van onze wagen, staan we altijd op de kerstmarkt en verkopen we van alles. Petten, kaarsjes, potjes, lampjes, maar zelfs ook chocoladespekken op een stokje. Gelukkig kenden we hier in Hooge Zwaluwe iemand die we gebeld hebben of we hier konden komen staan. Ze hebben meteen ruimte gemaakt en nu proberen we het hier!", vertelt Claudia ons. 

In de molen zelf was natuurlijk het molencafé geopend, want naast kerstmarkt was het ook gewoon de tweede zaterdag van de maand. Aan de bar kwam we Hein tegen, die speciaal voor deze gelegenheid een foute kersttrui had aangetrokken. "Hee, hoe vind je 'em?! Fout hè!", riep hij trots. We waren zó van de trui van Hein onder de indruk, dat we er geen échte goede foto van hebben kunnen maken, alleen van de zijkant. Alle foto's die wij wél goed gemaakt hebben bij Molen Zeldenrust, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel