71 teams, 1500 deelnemers, twee KoD-Razende Reporters: de May kwist 2018

We hebben ze niet geteld, maar naar schatting speelden 1500 mensen gisteren de May Kwist. Verdeeld over 71 teams, beantwoordden zij een heuleboel vragen. Dankzij de organisatie die ons vooraf 'top secret inside information' heeft verschaft, sjeesden er gisteravond ook twee KijkopDrimmelen-Razende Reporters rond op de May! Erg zwaar is dat niet, erg leuk wél. Overal waar we kwamen, oost, west, noord of zuid, zagen we vrolijke gezichten en waren we meer dan welkom. 

Om 18.30 uur stipt klonk het startsein, waarna iedere teamcaptain de kwisopdrachten in de sportzaal van De Amerhal ophaalde. Verstandig was het om meteen de vragen door te bladeren, want o.a. het aantal barkrukken en het aantal plafondspotjes moesten in de Amerhal geteld worden. Ook moest er van ieder team een deelnemer een vliegtuigje zo ver mogelijk proberen te gooien en met een juinenkar rijden. Om 19.30 uur kon het meest sportieve teamlid aanschuiven aan het Nederlands dictee in het Dongemond College. Deelnemers met sportkleding, sporttassen, sportschoenen en zweetbandjes liepen de aula binnen in de veronderstelling dat zij een sportieve prestatie moesten leveren. Denksport is echter hetgeen waar zij aan moesten geloven.

Na het nieuws van 20.00 uur heeft Omroep Drimmelen een geluidsfragment afgespeeld, de enige opdracht die wij Razende Reporters niet hebben gehoord. Wat wij wél gehoord hebben, is het liedje dat in de Bernarduskerk gespeeld werd op het orgel. Dat lied moest geraden worden, iets waar veel deelnemers toch wel enige moeite mee hadden. Het enige wat wij op dit moment kunnen zeggen, is dat het goede antwoord in de categorie Mayse carnavalsliedjes te zoeken was. Een rebus oplossen die bij café Hof van Holland voor het raam hing, een opdracht met de dienstregeling van de bushalte, boodschappen doen bij de Albert Heijn, paaldansen bij Entertrainment Factory en oude machines of attributen raden bij Ambachtelijk Museum Siemerink, de opdrachten die de deelnemers moesten voltooien waren op z'n minst gezegd divers te noemen.

Het allerhardst hebben wij gelachen bij de opdracht Shotjes Raden in café 't Hart. Twee dames vroegen onze alcoholische expertise bij het proeven van de drankjes. Eén van onze Razende Reporters wist het Splitje te herkennen, een shotje dat smaakt naar het bekende ijsje. De smaak herkennen was nog niet het moeilijkste gedeelte, maar het opschrijven van de naam van het shotje bleek nog een veel grotere uitdaging. Tot 3 keer toe schreef één van de twee dames in plaats van Splitje, het woord Slipje! Met een hilarische ergernis van haar teamgenoot kreeg de schrijvende dame een lesje spelling, waarna de twee ons hartelijk dankten voor de hulp.

Op bezoek op de speellocatie gingen wij bij team 5, de Hartenvrouwen in 't Hart, team 14, de Durdouwers in 't Trefpunt, team 39, Mays Blond in het Biezengors, team 40, Kwist ut wel in de Gijster, team 55, 12 keer Raak ook in 't Hart, team 58, Mixed Grill bij de Maros Made op Den Deel, team 61, Niet van Toepassing in de Heenplaat, team 71, KBO Made en Drimmelen ook in 't Trefpunt en team 76, Appie Heijn Made uiteraard in de kantine van de supermarkt aan de Nieuwstraat. Wij danken al deze teams voor het openstellen van hun speellocatie, de gastvrijheid en natuurlijk de hapjes en drankjes!

Om 23.00 uur waren alle Mayse kwismappen weer ingeleverd in De Amerhal, waar Ellen Verhaard, teamcaptain van Groen, Groener, Groenst Drimmelen de hekkensluiter was. Althans, alleen voor onze foto dan. Wij waren namelijk 2 minuten voor de eindtijd binnen, waarna wij hoorden dat alle teams hun kwis al ingeleverd hadden. Een foto in scène zetten, is dan iets wat wij bij hoge uitzondering doen en Ellen wilde daar quasi nonchalant best aan meewerken! 

Wij vonden dat alle vrijwilligers die deze avond tot een succes hebben gemaakt, in ieder geval een vermelding verdienen. Met dank aan Marcel van Groesen, die ons deze namenlijst heeft doorgestuurd, kunnen en willen wij Patrick Akkermans, Leon van Dongen, Cor Knoop, Anneke van Wesel, Angelique Schellekens, Petra van Meggelen, Cees Verwater, Michiel Peeters, Adam Segeren, Cees Ligtvoet, Johan Marijnissen, Mirjam Kielestein, Colinda Ligtvoet, Harry Gouverneur, Gerard van der Made, Sandra van der Made, Lonneke Schellekens, Britt Akkermans, Katrien Segeren, Jolanda van Bragt, Jan van Oorschot, Willem Graafmans, Renske Kielenstein en Frank Holman bedanken voor hun inzet en moeite!

Een bomvolle avond, wat dus ook een bomvol fotoalbum oplevert! U bekijkt ze allemaal in ons speciaal ingerichte album via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/de-may-kwist-2018.html

Een korte opname van het startsein van de May Kwist bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=VL5DQ6RQTDs

Beelden bij dit artikel