Grote optocht en prijsuitreiking Hooge Zwaluwe

Het is niet onze gewoonte om een verslag van een activiteit ’s middags en van een activiteit ’s avonds samen te voegen, maar in dit geval doen we het toch. Je kunt namelijk maar op één plek carnaval afsluiten en voor ons was dat gisteren in Hooge Zwaluwe. Ook ons verslag en foto’s van de grote optocht in Berenland heeft u nog tegoed.

’s Middags vertrok die optocht met een stralende zon door het dorp. Het motto ‘Wai zien ut zonnig in’ kon dus letterlijk genomen worden en de zonnebrillen tevoorschijn worden gehaald. Okay, niet de hele optocht is het droog gebleven, maar Berenland heeft wel het meest geluk gehad met het weer van alle optochten in onze gemeente. Die stoet zag er dus ook kleurig en vrolijk uit, met deelnemers die het beste voor het dorp hadden bewaard. De start van de optocht was namelijk in Helkant, waar wij ná de starttijd doorheen reden op zoek naar de optocht. Echter, we zagen nergens confetti liggen. In verwarring reden we om het dorp heen naar de Stationsweg, waar we te voet ter hoogte van Restaurant Onze Kerk tóch de optocht tegen kwamen. De Schitterberen strooiden confetti over de straten en naar het publiek. Op de vraag hoe het kwam dat we in Helkant niks hebben zien liggen, antwoordde één van de beren glunderend: “Wij hebben alles voor het dorp bewaard. We hadden in totaal vier zakken, nu hebben we er nog maar twee over!”.

’s Middags in Ontmoetingscentrum De Zonzeel volgde vanzelfsprekend de prijsuitreiking voor de kinderen en mochten De Schitterberen zichzelf ook nog eens de winnaar noemen. C.V. Beestenboel uit Lage Zwaluwe mocht zilver in ontvangst nemen. ’s Avonds vertrok de lampionnenoptocht, op weg naar de verbranding van Oos Kee en aansluitend vond de prijsuitreiking voor de volwassenen plaats. De volledige uitslag leest u hieronder, maar wat extra bijzonder was, was de winst van C.V. De Trollen. Voor het eerst in 17 jaar pakten zij goud in de optocht, een prijs die voor tranen zorgde bij de leden. Voorafgaand aan de prijsuitreiking mocht vrijwilliger Jeroen eremetaal ontvangen, letterlijk. Zelf riep hij wel eens gekscherend dat hij echt eremetaal verdient, dat heeft hij geweten ook. Wie ook iets geweten heeft na iets te hebben geroepen, is secretaris van C.V. De Zwallekers, Dylan van Bragt. Hij riep wel eens dat hij wel Prins van Berenland wilde worden. Dat hoefde hij niet twee keer tegen C.V. De Trollen te zeggen, zij brachten hem gisteren een prinsensteek met bijbehorende veer en beloofden hem dat zij ervoor zouden zorgen dat hij volgend jaar Prins zou zijn. Wie ook een belofte maakte, is C.V. De Loatkomers. Hoewel aanvoerder Ricardo het er niet mee eens was, werd in de microfoon ten overstaan van heel Berenland beloofd dat De Loatkomers volgend jaar met een wagen zullen komen, in plaats van mee te doen bij de loopgroepen.

Alle foto’s die wij gisteren in Hooge Zwaluwe maakten, dus zowel van de optocht als van de prijsuitreiking, bekijkt u in het fotoalbum via deze directe link: https://www.kijkopdrimmelen.nl/albums/grote-optocht-hooge-zwaluwe-2020/. Een opname van de start van de lampionnenoptocht bekijkt u direct hieronder. Daarna leest u de uitslag.

De volledige uitslag van de grote optocht van Berenland:

Kinderen:
1. CV de Schitterberen
2. CV Beestenboel

Aanmoedigingsprijs jeugd, gesponsord door Stratenmakersbedrijf ADR:
– CV Beestenboel

Individuelen:
1. Anton Zwijgers
2. Die ene landrover
3. Darja Vos
4. Dick Verbruggen

Loopgroepen:
1. CV de Pretmeppers
2. CV de Blozekriekskus
3. Cv de Loatkomers
4. Partio Besto en CV de Plakzakke

Wagens:
1. CV de Trollen
2. CV de Koeckebackers
3. CV Ketel
4. CV Bouw mar roak
5. CV de Tiptoppers
6. CV witte gait
7. CV de Beunhazen
8. CV Agge mar wil

Aanmoedigingsprijs gesponsord door Grondverzetbedrijf W Havermans:
– CV Ketel

Publieksprijs gesponsord door Van der Kleijn Badkamerspecialist:
– CV de Koeckebackers