Hooge Zwaluwe is rijker geworden dankzij het Ons Jaren 50 Dorp

Toen wij de pen oppakten om een klein woordje in het gastenboek te schrijven, viel ons oog op een regeltje dat een dorpsgenoot eerder opgeschreven had: "Hooge Zwaluwe is rijker geworden". Iets wat met recht gezegd kan worden over het nieuwe en toch nostalgische Ons Jaren 50 Dorp dat is herrezen in een loods op het terrein van Kors en Nicolle aan de Spoorstraat 32 in Hooge Zwaluwe. 

Restaurant Onze Kerk, het toekomstige Ons Oude Raadhuis en nu ook Ons Jaren 50 Dorp; Hooge Zwaluwe is rijk aan unieke locaties. Afgelopen weekend stelden Kors en Nicolle de deuren open om binnen te kijken, rond te snuffelen en de vele mogelijkheden te beleven. Van het authentieke Revue-theater tot een barretje in oude stijl, van een nostalgische klokkenwinkel naar de fotowinkel van Frits Flits; bezoekers konden hun ogen uitkijken. Voor de kinderen was er een leuke speurtocht uitgestippeld met in elk winkeltje een opdrachtje. Eenmaal alle opdrachtjes voldaan, mochten ze, letterlijk, een centje halen bij Kors waarna ze een snoepje konden 'kopen' in het kruidenierswinkeltje, waar voor de gelegenheid Floortje en Femke in bijpassende kleding de oude kassa bedienden.

Met haar jarenlange ervaring als creatief kindercoach en therapeute, weet Nicolle wel hoe ze kinderen het beste kan stimuleren. Onder haar begeleiding, stijgen zij als een vlinder boven zichzelf uit; De TalentenVlinder is geboren. Bij De TalentenVlinder staat creativiteit voorop: verschillende workshops worden aangeboden, sprookjesachtige verhalen worden verteld en poppenkast stukken worden gespeeld in het eigen Atelier Plan B. 

Al vrij snel wist Nicolle dat De TalentenVlinder ook naar basisscholen toe moest vliegen. Nicolle ontwikkelde lesmethodes en lesmateriaal, uit eigen hand geïllustreerd, waardoor scholen gemakkelijk een lespakket kunnen aanbieden. De methodes bestaan uit twee leerlijnen; een coachende leerlijn (voor individuele kinderen of kleine groepen) en een leerlijn voor talentontwikkeling (klassikaal). Het bijbehorende lesmateriaal bestaat uit prentenboeken, doe-boeken, lesboeken en werkboeken.

Met de realisatie van het Ons Jaren 50 Dorp is daarnaast een complete locatie ontstaan waar spelen en leren samenkomen, maar wat ook hét adres is voor themadagen, kinderfeestjes, familiedagen of jubileumvieringen.

Wilt u meer weten over De TalentenVlinder, Atelier Plan B en over Nicolle? Lees dan eens het artikel dat wij hier eerder over publiceerden door hier te klikken. KijkopDrimmelen nam afgelopen zondag zelf ook even een kijkje aan de Spoorstraat en wij keken onze ogen uit. Onze fotoreportage bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. Kleine waarschuwing: na het zien van deze foto's zult u ruimte in uw agenda moeten gaan maken om het met eigen ogen te gaan bekijken!

U bekijkt direct hieronder ook een opname die wij maakten van de 'openingsdans' op het Museumplein.
https://www.youtube.com/watch?v=s4cwGjLPKqs

*Voor de app-lezers: bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst. U bekijkt alle foto's behorende bij dit artikel via deze directe link https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/hooge-zwaluwe-is-rijker-geworden-dankzij-het-ons-jaren-50-dorp.html

Beelden bij dit artikel