Hooikoorts? Zoenen!

Volgens de deskundigen neemt de pollenactiviteit in de loop van deze week enorm toe. Dat is slecht nieuws voor iedereen die last heeft van hooikoorts. Internet staat bol met tips en remedies maar er wordt tevens gewaarschuwd dat veel adviezen hoax zijn. De meest duidelijke hoax, nep dus, is het eten van een levende pissebed. Een deskundige stelde enkele jaren geleden al dat dit onzin is want anders was het allang in een of andere (pillen)vorm op de markt gekomen.

Minder onzinnig zijn de praktische dingen die je kunt doen. Dat is bijvoorbeeld buiten een (zonne)bril opzetten zodat pollen minder snel in je ogen komen. Ook dun (ongeparfumeerde) vaseline aanbrengen op oogharen en in neusgaten helpt, omdat pollen daaraan blijven plakken. Ook is het verstandig om als je van buiten naar binnen gaat, jezelf snel om te kleden omdat de pollen ook in kleding zitten. Doe dat omkleden dan niet in de slaapkamer zodat die pollenvrij blijft. Kleding buiten drogen is evenmin aan te raden. Je haar uitspoelen is ook een goede tip en tot slot, hoe vervelend ook, brengen huisdieren ook veel pollen mee naar huis. Vervelend want aanhalen en aaien moet u in de zomermaanden even op een wat lager pitje zetten.

Dan zijn er natuurlijk nog de bekende oma-weet-raad-tips. We zullen u die besparen, internet staat er bol van zoals gezegd. Twee zaken willen we wél noemen omdat ze redelijk aannemelijk klinken. Dat is letten op uw voeding. De stof die hooikoorts opwekt heet histamine en zit ook in voeding. Daar wat terughoudend mee zijn is een goede raad. De tweede remedie is zoenen! Uit een Japans onderzoek bleek dat een half uur zoenen het gehalte histamine drastisch verlaagt. Meerdere artsen onderschrijven de bevindingen uit dit onderzoek ofwel, geen hoax. KijkopDrimmelen hoopt daarom dat alle bezoekers van dit platform die last hebben van hooikoorts, een partner, vriend, vriendin of maatje hebben om te zoenen. In dit geval ook letterlijk.