Houd uw EHBO- of AED-diploma geldig en sluit aan bij de Zwaluwse EHBO

Veel mensen behalen via school of werkgever een EHBO-diploma, die vervolgens verloopt en de kennis vervaagd. Da's natuurlijk niet handig én zonde van de al genomen moeite. Aansluiting bij een vereniging houdt uw kennis up-to-date en de EHBO-vereniging Hooge en Lage Zwaluwe verwelkomt graag nieuwe leden. Of u nu jong bent of wat ouder, of u al ervaring hebt met EHBO of nog niet; u bent van harte uitgenodigd om uzelf aan te melden en hiermee andere mensen te kunnen helpen. 

Om een AED-certificaat geldig te houden, heeft u jaarlijks één herhalingsles nodig. Voor een EHBO-diploma zijn dat er zelfs zes, plus een herhalingsles reanimatie. Bij EHBO-vereniging Hooge en Lage Zwaluwe worden deze herhalingslessen onbeperkt aangeboden, tegen een jaarlijkse (kleine) bijdrage. Die bijdrage is overigens in veel gevallen ook nog eens op te geven bij de zorgverzekeraar, waardoor lid zijn van deze vereniging helemaal gratis is. Ver vooruit worden de data van de herhalingslessen bekendgemaakt, waardoor u hier direct rekening mee kunt houden in uw eigen agenda. 

De Zwaluwse EHBO houdt zich daarnaast bezig met het posten bij vele lokale evenementen, denk bijvoorbeeld aan activiteiten bij VV Zwaluwe, de avonddriedaagse, het Powerweekend in Made en nog veel meer. Ook wordt er geassisteerd buiten de gemeentegrenzen, zoals bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse. 

Bent u de persoon die de Zwaluwse EHBO een paar helpende handjes kan bieden? Wilt u mensen helpen in geval van calamiteiten of medewerking verlenen op een evenement? Heeft u al ervaring, of wilt u starten met een nieuwe EHBO- of AED-cursus? Neem dan gerust eens contact op via ehbozwaluwe@gmail.com of op 06-28471345 (Regina Visseren). De vereniging is gevestigd in het Ons Belang, Kerkstraat 47 in Lage Zwaluwe. Nieuwe leden hoeven niet verplicht in Hooge of Lage Zwaluwe te wonen, ook geïnteresseerden uit omliggende dorpen zijn van harte welkom.