In de Spotlight: Drimmelense Eendaagse gevestigd in Made

Al sinds 2011 wordt ieder jaar de Drimmelense Eendaagse georganiseerd: een eendaags wandelevenement door de kernen van alle dorpen van de gemeente Drimmelen.

Er kan gekozen worden voor een route van 30,5 of van 40 kilometer en beide routes voeren door de kernen Drimmelen-dorp, Hooge & Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden en Made.

Ook kan er tijdens de eendaagse gestart worden vanuit startpunten in alle genoemde dorpen. Zo kunt u in Drimmelen-dorp starten vanaf Café De Kroeg, in Lage Zwaluwe bij Café De Polderpub, in Hooge Zwaluwe bij Ontmoetingscentrum De Zonzeel, in Wagenberg bij Plexat, in Terheijden bij Café De Zevende Hemel en in Made bij Hotel & Partycentrum 't Trefpunt. U hoeft dus niet eerst af te reizen naar één startlocatie, maar u start en eindigt dus altijd bij het door uzelf gekozen startpunt.

Bij de eendaagse is gekozen voor een afwisselende route. De pittoreske straatjes met vaak monumentale huizen & kerken en weidse polders met beschermde natuurgebieden wisselen elkaar af. Tijdens uw wandeltocht kunt u dus genieten van de prachtige omgeving die onze gemeente rijk is. Het Beverpad is hierbij uniek. Dit pad voert van de kern van Drimmelen-dorp naar Lage Zwaluwe en vice versa over een afstand van zes kilometer, bovenop de Amerdijk.

De route is niet bewegwijzerd, maar alle deelnemers krijgen een gratis uitgebreide routebeschrijving mee. In deze routebeschrijving staat ieder jaar extra en nieuwe informatie over bezienswaardigheden langs de route.

De Drimmelense Eendaagse 2017 vindt plaats op zondag 2 juli. Bewust is gekozen voor de eerste zondag van juli omdat veel Drimmelense wandelaars deze zondag kunnen gebruiken als generale repetitie voor de Nijmeegse Vierdaagse. Uiteraard is de Drimmelense Eendaagse voor iedereen! Stof uw wandelschoenen af en loop mee!

Voor meer informatie, contactgegevens en doorverwijzing naar de eigen website van de Drimmelense Eendaagse, klikt u verder naar:
https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/drimmelense-eendaagse.html