Kiosk wordt gemist, bierkelder opgeknapt in haven Terheijden

Gisterenavond vroeg de gemeente hulp van bewoners over wat aan te vangen met de haven en de schans in Terheijden. Velen gaven gehoor aan de oproep en togen naar de Cour met tips, opmerkingen en ideeën. Tot groot genoegen van velen – waaronder ook onze redactie – een vrije inloopavond zonder een zoveelste bureau met plannen en tekeningen. 

Een inloopavond waarbij bewoners en geïnteresseerden konden aanschuiven aan tafeltjes om hun visie te geven over wat anders moet, beter moet, wenselijk is of juist niet wenselijk is. Het leverde een scala aan tips en ideeën op maar ook een scala aan voors en tegens op andermans ideeën.

Meest gehoord was de opmerking over de verdwenen kiosk. Het verpauperde gebouwtje werd gesloopt maar velen zijn van mening dat er iets terug moet komen. Het idee om dit in combinatie te doen met bijvoorbeeld boot/fietsverhuur, camperplaatsen etc. zal afhangen van het vinden van een exploitant.

Een ander verpauperd gebouwtje dat ter sprake kwam is de zogenaamde bierkelder, Een douche/toiletgebouwtje voor passanten. Wethouder Jan-Willem Stoop vertelde dat het middels een leerproject, in maart wordt opgeknapt door scholieren.