Jan (de kapper) Eestermans oppersauwelaar Biesboschrakkersrijk

Ronald Kustermans was BIJ-zonder grappig in woordspelingen als imker. Diverse perikelen over zijn BIJ-en verhaalde hij en ook zijn vrouw Maja bleef niet onvernoemd. Maayke Langewerf stond als kapster in de ton en vertelde onder meer dat scheidingen 'not-done' meer zijn. Een rit voor een ziekenhuisopname leverde twee omleidingen op; twee bij de operatie, en één op de Groenendijk.

Rick van Leest vertelde grappen én waarheden. Als bouwkundige zette hij wel eens iemand in de beton en als 'zoon van' met zijn ouders in de zaal, hadden die wat te stellen met hem toen hij vorig jaar na een 'productconfrontatie' met alcohol, gewond raakte. Thea Leest had als genderneutraal persoon op- en aanmerkingen over diverse zaken. Zo zag zij een toekomst in Den Domp met één groot toilet voor man en vrouw wel zitten, maar de naam van de volgende sauwelaar niet. Mans moet natuurlijk mens worden.

Jan Eestermans/-mens bracht als verkoper veel waar aan de man, als sauwelaar veel grappen. Na telling van de stemmen werd Jan uitgeroepen tot oppersauwelaar van het Biesboschrakkersrijk 2018.

Behalve de prijsuitreiking werden ook de supersponsors op het podium in het zonnetje gezet én het bruidspaar van de Boerenbruiloft bekend gemaakt. Dat zijn Ien Flipsen en Toon Heil. Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht worden verbonden.

Omdat Carola een betere camera bij zich had dan wij zaterdagavond én zij als hoffotograaf overal plaatjes in de zaal schoot, vroegen we haar permissie voor de beelden bij dit bericht en hoefden wij het sauwelen niet onnodig te verstoren. Die kregen we. Met dank dus namens de redactie van KijkopDrimmelen.

Beelden bij dit artikel