Jeugdraad Hooge Zwaluwe beplakt Oos Kee

2017 is nog niet helemaal voorbij, maar de jeugdraad van C.V. De Zwallekers uit Hooge Zwaluwe kijkt al vooruit naar carnaval 2018. Vandaag stond de eerste plakdag van Oos Kee op het programma, waar KijkopDrimmelen persoonlijk voor uitgenodigd werd. Natúúrlijk gingen wij even kijken bij de druk knutselende jongens en meiden.

Alle kinderen van de jeugdraad waren vanmorgen bijeengekomen in een loods van Ferrostaal aan de Moerseweg in Hooge Zwaluwe voor de eerste plakdag van Oos Kee. Liefdevol maar pedagogisch begeleid door Elta, Ans, Diewerke en Anton, die zelf met een trapje de bovenkant vakkundig beplakte, werd Oos Kee eerst volledig bedekt met droog papier en vervolgens ingepakt met papier met plaksel. 

Volgende week vrijdag staat de tweede plakdag op het programma en als laatste zal de mascotte nog beschilderd worden. "Maar dat doen we tegenwoordig zelf hoor", vertelt Elta de Laat, voorzitter van De Zwallekers. "Normaal gesproken hadden we nog een derde dag waarop we Oos Kee met de kinderen beschilderden. Maar dat werd zo'n kliederboel en daar ging zoveel tijd in zitten, dat we dat dit jaar zelf zullen doen". 

De foto's die we vanmorgen maakten, kunt u bekijken in bovenstaande fotoslider. Ook staan er foto's tussen die Elta maakte tijdens het insmeren met plaksel. De vormen van de mascotte zijn al duidelijk zichtbaar, dus kunnen wij niets minder zeggen dan: goed gewerkt, jeugdraad!