Jubilarissen The Corral Country Line Dancers gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap

Zij dansen al 12,5 jaar bijna elke week bij The Corral Country Line Dancers in Made, keer gemiddeld een dansje of twintig per avond. Het is een slordige schatting, maar dat zou betekenen dat Nelly Jansen en Franca van de Maagdenberg beiden pakweg 13.000 countrydansen hebben gedanst tijdens de lessen. Gisteren werden zij dan ook samen in het zonnetje gezet vanwege hun 12,5-jarig jubileum.

Nelly en Franca voegden zich 12,5 jaar geleden bij de Vriendenclub The Corral Country Line Dancers. Dat is geen toeval; Nelly en Franca zijn zusjes. Beiden houden het linedancen dus al jaren met veel plezier vol en als het aan hen ligt, komen er nog eens 12,5 jaar bij. Op de vraag of ze zelf wisten dat ze dit jubileum behaald hadden, antwoordde één van de twee: “Nou, officieel is het 12 jaar, want vanwege het coronavirus lagen we er een half jaar uit.” Dat zou betekenen dat beide dames over een half jaar wéér een bos bloemen mogen ontvangen! Frans had voor die overhandiging overigens een speciale corona-proof manier bedacht, door gebruik te maken van een lange stok met houder, waar hij de bloemen in zette om ze vervolgens aan Nelly en Franca op gepaste afstand te kunnen geven.

De vriendenclub bestond overigens afgelopen september twintig jaar en ook dat werd gisterenavond gevierd. Met warme borrelhapjes in de pauze, want na dat dansen gaat dat er natuurlijk wel in. Dat dansen gebeurt overigens in de Biesboschzaal van Hotel-Restaurant ’t Trefpunt in Made, waar ze vanwege de huidige coronamaatregelen voortaan iets eerder gaan starten, rond 19.30 uur. Op die manier kan de zaal leeg zijn om 22.00 uur, als de horeca moet sluiten. Het zijn rare tijden, maar Frans is blij dat er überhaupt weer gedanst mag worden: “We kunnen dit natuurlijk prima op anderhalve meter afstand doen. We hebben op dit moment 20 leden, maar die zijn er niet allemaal elke week. Deze week zijn er bijvoorbeeld drie leden niet. De zaal is groot genoeg, we houden allemaal rekening met elkaar en dansen dus alleen individuele dansen waarbij we de afstand kunnen waarborgen. Het is niet ideaal, maar gelukkig mogen we weer dansen.”

Lijkt het jou ook leuk om aan te sluiten bij de vriendenclub? Op een leuke, ongedwongen manier wekelijks in beweging zijn op Countrymuziek? Neem dan gerust contact op met Frans, via het telefoonnummer 06-42967834 of via het e-mailadres floyd.dash.bingh@gmail.com. Er is geen lidmaatschapsgeld verbonden aan The Corral Country Line Dance.

Beelden bij dit artikel