Kei Tof Made vrolijkt het dorp op met versierde keien

Het versieren van keien en stenen en deze vervolgens ergens buiten wegleggen, is al enige tijd een nieuwe rage in heel Nederland. Het idee erachter is dat iemand anders een kei vindt en erdoor wordt opgevrolijkt, met als doel om mensen zowel jong als oud met elkaar te verbinden. Er worden steeds meer Facebookgroepen rond de Kei Tof stenen opgericht, nu ook in Made. Esther de Bot uit Made heeft de groep op 8 april opgericht in samenwerking met Sabine van Wijk, die dit al eerder voor Zwijndrecht heeft gedaan. Inmiddels zijn er 124 leden.

Het is zowel een actieve als een creatieve bezigheid. Eerst zoek je een geschikte kei, die je vervolgens versiert. Maak er een leuke tekening op, beschilder het, kleur het, beplak het, je kunt je fantasie de vrije loop laten. De versierde kei leg je vervolgens ergens in Made weg, waar je een melding van maakt op de Facebookpagina Kei Tof Made, door er een foto van te maken en een gedeelte van de locatie prijs te geven. Wanneer de kei door iemand gevonden is, plaatst de vinder een foto van de gevonden kei op Facebook en legt deze vervolgens weer op een nieuwe plaats weg. De keien zwerven dan door heel Made heen, waardoor het hele dorp de kans heeft een mooi versierde kei te vinden. Kei Tof toch?!


Wil je ook meedoen?
Meld je dan even aan voor de Facebookgroep Kei Tof Made. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Leuk weetje; met Koningsdag wordt er een speciale kei weggelegd. De vinder van die kei, wordt verrast met een kleinigheidje nadat de kei in de Facebookgroep gemeld is als gevonden!

Beelden bij dit artikel