Kiara en Jaimy ontvangen eerste jeugdlintjes

We hadden er graag zelf bij geweest, maar door de geldende coronamaatregelen heeft de gemeente doen besluiten de allereerste jeugdlintjes in onze gemeente digitaal uit te reiken. Het waren Kiara Voesenek uit Made en Jaimy van Gils uit Hooge Zwaluwe die via een videoverbinding met wethouder Jürgen Vissers de lintjes uitgereikt kregen.

Kiara is pas 15 jaar en heeft bij een ernstig ongeval zeer heldhaftig gereageerd. Zij heeft het slachtoffer ondersteund en bijgestaan tot de ambulance kwam. Mede door haar optreden heeft de man het ongeval overleefd. Wethouder Vissers hierover: “Als je 15 jaar bent en je redt het leven van iemand, doe je echt iets unieks. Wat een dapper meisje is dit!”.

Jaimy is 14 jaar maar heeft misschien al meer voor de samenleving gedaan dan een gemiddelde volwassene. Jaimy heeft allerlei inzamelingsacties gehouden om samen met zijn school de Mont Ventoux te beklimmen. Dit wilden zij doen voor Join4Energy: een stichting die fondsen inzamelt voor onderzoek naar en bestrijding van energiestofwisselingsziekten. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, maar Jaimy zet alles op alles om in 2021 alsnog zijn doel te bereiken. Daarnaast zamelt Jaimy al enkele jaren handdoeken in voor zieke zeehonden en bezorgde hij in de afgelopen maanden bloemen bij eenzame ouderen. Wethouder Vissers hierover: “Iemand die 14 jaar is en die zoveel voor een ander doet, is een voorbeeld voor onze jeugd”.

Zowel Kiara als Jaimy krijgen naast het jeugdlintje een mooie bijdragen voor hun hobby en € 100,00 voor een goed doel naar keuze. Kiara steunt KWF Kankerbestrijding, Jaimy Join4Energy.

Beelden bij dit artikel