KijkopDrimmelen legt politieke stelling voor aan VVD, LHB en CDA – deel 1

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen legden we de VVD Drimmelen, Lijst Harry Bakker en het CDA Drimmelen een politieke stelling voor. De stelling van 19 maart 2018:

U zult onderschrijven dat een gemeentebestuur moet bestaan uit een combinatie van ervaring en nieuwe / jonge bestuurders. Onze gemeente heeft relatief veel bestuurders voor wie de afgelopen vier jaar de eerste termijn als raadslid of wethouder was. Heeft uw partij wel de ideale combinatie als u kijkt naar de verkiesbare plaatsen op uw kandidatenlijst? En beschikt u over een eventuele wethouder met ervaring?

VVD Drimmelen gaf ons het eerste antwoord en hun reactie luidt als volgt:

We zijn als VVD vier jaar geleden de trendzetter geweest met verjonging in de raad. Tot die tijd waren er bijna geen jongeren te vinden in de raad. Dat is zonde want een goede mix zorgt voor een raad die er voor álle inwoners kan zijn. Door de verjonging is er eindelijk meer aandacht gekomen voor het bouwen van starterswoningen en wordt er op een creatievere manier naar de toekomst gekeken. Een voorbeeld daarvan is het idee om een zelfrijdend buurtbusje in Drimmelen te laten rijden.

Wel moet het altijd een goede mix zijn. Alleen maar jongeren is daarom ook niet goed. De lijst die we nu hebben samengesteld doet recht aan iedereen die in Drimmelen woont. Ook de spreiding van de kandidaten over de kernen draagt daar enorm aan bij.

Onze huidige wethouder, John van Oosterhout, heeft de afgelopen 2 jaar laten zien dat hij als wethouder een echte aanpakker is. Dossiers die al jarenlang stillagen heeft hij opgepakt. Iets wat je straks erg goed terug gaat zien in bijvoorbeeld de haven van Lage Zwaluwe, waar nu ook succesvol een pontje naar de Biesbosch vaart.

Hij is dus ook onze kandidaat voor de komende 4 jaar en hebben er 100% vertrouwen in dat hij samen met het team dat we klaar hebben staan Drimmelen stapje voor stapje beter gaat maken.


U bent van harte uitgenodigd om te reageren op bovenstaande stelling en/of antwoord van de VVD Drimmelen. Reageren kan via onze Facebookpagina of als u zich gratis registreert, direct onder dit nieuwsbericht.

Later vandaag zullen we ook de reacties van Lijst Harry Bakker en het CDA Drimmelen publiceren.