KijkopDrimmelen legt politieke stelling voor aan VVD, LHB en CDA – deel 2

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen legden we de VVD Drimmelen, Lijst Harry Bakker en het CDA Drimmelen een politieke stelling voor. De stelling van 19 maart 2018:

U zult onderschrijven dat een gemeentebestuur moet bestaan uit een combinatie van ervaring en nieuwe / jonge bestuurders. Onze gemeente heeft relatief veel bestuurders voor wie de afgelopen vier jaar de eerste termijn als raadslid of wethouder was. Heeft uw partij wel de ideale combinatie als u kijkt naar de verkiesbare plaatsen op uw kandidatenlijst? En beschikt u over een eventuele wethouder met ervaring?

Lijst Harry Bakker stuurde ons hun reactie en deze luidt als volgt:

Het is belangrijk dat er een goede mix is van ervaren en nieuwe mensen, maar ook van mannen én vrouwen, jong en oud uit onze kernen. Dat is bij de Lijst HB prima op orde! Met 7 dames ( 2 jong, 3 middelbaar en 2 ‘senior’ ) bij de eerste 12; uit ALLE kernen en mooi verdeeld tussen ervaring en frisse nieuwe input!

We hebben zelfs 2 wethouderskandidaten met meerjarige en meervoudige ervaring! Het zou voor Drimmelen wel goed zijn om ook een vrouwelijke wethouder te hebben.

Politieke groet, Harry!


U bent van harte uitgenodigd om te reageren op bovenstaande stelling en/of antwoord van Lijst Harry Bakker. Reageren kan via onze Facebookpagina of als u zich gratis registreert, direct onder dit nieuwsbericht.

Eerder vandaag kon u al de reactie van VVD Drimmelen lezen en later vandaag zullen we ook de reactie van het CDA Drimmelen publiceren.