KijkopDrimmelen legt politieke stelling voor aan VVD, LHB en CDA – deel 3

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen legden we de VVD Drimmelen, Lijst Harry Bakker en het CDA Drimmelen een politieke stelling voor. De stelling van 19 maart 2018:

U zult onderschrijven dat een gemeentebestuur moet bestaan uit een combinatie van ervaring en nieuwe / jonge bestuurders. Onze gemeente heeft relatief veel bestuurders voor wie de afgelopen vier jaar de eerste termijn als raadslid of wethouder was. Heeft uw partij wel de ideale combinatie als u kijkt naar de verkiesbare plaatsen op uw kandidatenlijst? En beschikt u over een eventuele wethouder met ervaring?

CDA Drimmelen stuurde ons hun reactie en deze luidt als volgt:

Op 21 maart is de kiezer aan zet. Het CDA heeft haar verkiezingsprogramma geschreven en de kandidatenlijst opgesteld. Na de verkiezingen komen de mensen in beeld die de komende vier jaar de ideeën van het CDA uitvoeren. Het CDA heeft een geweldig team. We hebben op vele terreinen specialisten in huis en stellen graag onze top 6 aan u voor.

Allereerst onze CDA lijsttrekker, Riekje van Vugt, een vrouw met een echt ‘zorghart’. De afgelopen vier jaar heeft Riekje (Lage Zwaluwe), als raadslid, goed werk verricht. Armoedebeleid, WMO en participatiewet zijn, dankzij Riekje, goed geregeld in onze gemeente.

Sjaak van Schie, ons ervaren CDA raadslid, staat pal voor duurzaamheid, het buitengebied, de landbouw en biodiversiteit, hij staat op plaats twee. Op nummer drie staat Ton Voorheijen uit Terheijden. Hij is een trouw burgerraadslid, afkomstig uit het bedrijfsleven met een nuchtere kijk op de wereld; type ‘no nonsens en direct aanpakken’.

Verder vindt het CDA dat meer jongeren in de politiek gewenst zijn. Daarom geeft het CDA de jongeren graag een kans. Op plaats vier van de lijst: leraar geschiedenis in spé uit Made, Luc Rullens. Hij is 21 jaar en een belofte voor de toekomst. Ruud Taks, nummer vijf, geboren en getogen in Terheijden. Na zijn studie bestuurskunde (drs.) in Nijmegen terug in Terheijden en klaar om een bijdrage te leveren aan onze gemeente.

Op plaats zes, onze financiële specialist uit Made; Hans Raes. Hij was accountant (RA) bij de Belastingdienst, een betrouwbare man. De afgelopen jaren heeft hij het college veel kritische vragen gesteld over financiën. Uit zijn koker komt het idee om de teveel betaalde rioolheffing van € 113,00 nog dit jaar aan de burger terug te geven.

Tot slot; het CDA hoopt te gaan regeren na acht jaar oppositie. Kandidaat wethouder is Sandra van Breugel uit Terheijden. Zij heeft ervaring opgedaan bij een vijftiental gemeenten als voorzitter van rekenkamercommissie’s, bezwaarschriftencommissie en van een gemeentelijke cliëntenraad. Zij heeft veel kennis over het gemeentelijk domein en een goed netwerk in West-Brabant.

Kortom, het CDA heeft een goed team; Alle reden om op 21 maart voor het CDA Drimmelen te kiezen. Drimmelen geef je door!


U bent van harte uitgenodigd om te reageren op bovenstaande stelling en/of antwoord van het CDA Drimmelen. Reageren kan via onze Facebookpagina of als u zich gratis registreert, direct onder dit nieuwsbericht.

Eerder vandaag kon u ook al de reactie van VVD Drimmelen en de reactie van Lijst Harry Bakker lezen.