KijkopDrimmelen licht uit: Harmonie OVU

Op het middaguur van deze vrijdag lichten we de volgende muzikale vereniging uit onze gemeente toe: Harmonie OVU uit Wagenberg. OVU staat voor Onze Vrije Uren en de harmonie uit Wagenberg bestaat eigenlijk uit drie 'orkesten'. Kinderen kunnen kennismaken met het muziek maken in het opstartorkest, stromen daarna door naar JOW, het Jongeren Orkest Wagenberg en de ultieme stap is natuurlijk spelen in het groot orkest van OVU.

Kinderen zijn van harte welkom bij Harmonie OVU. Om de beginselen van het muziek maken te leren en te leren hoe je samen muziek kunt spelen, kunnen kinderen zich aansluiten bij het opstartorkest, ook wel de blokfluitklas genoemd. Deze klas repeteert op maandagavond van 18.30 tot 19.15 uur op basisschool De Elsenhof. Na het opstartorkest, stromen kinderen door naar JOW!, wat staat voor Jongeren Orkest Wagenberg. Hier gaan ze écht muziek maken en worden ze voorbereid op het spelen in het groot orkest. JOW! repeteert elke donderdagavond tussen 19.00 en 19.45 uur ook op De Elsenhof. 

De Harmonie van OVU is het grootste onderdeel binnen de muziekvereniging, telt zo'n 35 spelende leden en staat onder leiding van dirigent René Nelis. Zij treden op als orkest met instrumentale muziek, maar ook samen met zangsolisten, koren, andere orkesten of bandjes en repeteren iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de zaal van café Bij Bas. 

Wist u dat Harmonie OVU afgelopen jaar een blazersklas heeft opgericht in samenwerking met basisschool De Elsenhof? Maar liefst 33 leerlingen hebben zeven weken lang allerlei verschillende instrumenten mogen uitproberen en hebben ze uiteindelijk tijdens het zomeravondconcert van OVU, een eigen concertje gegeven. Een aantal leerlingen was zo enthousiast, dat ze nog steeds lid zijn van de blazersklas en om uiteindelijk door te stromen naar het jeugdorkest en groot orkest. 

Wilt u meer informatie over Harmonie OVU, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/harmonie-ovu.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel