KijkopDrimmelen licht uit: V.V. HZ’75

Op deze zonnige Valentijnsdag lichten we een sportclub uit waar stiekem veel mensen liefde voor voelen: V.V. HZ'75. De club uit Hooge Zwaluwe is de kleinste voetbalvereniging uit onze gemeente, maar daarentegen wel groots in zijn daden. Met drie herenteams, één vrouwenteam, één 45+ team en zelfs vier jeugdteams, is HZ'75 een actieve club waar iedereen terecht kan. 

Slechts een paar jaar geleden is er een damesteam gevormd bij HZ’75. Ieder jaar groeide het team in aantal spelers en tevens in prestatie met als toppunt de eerste plaats die ze nu bezitten in de competitie. Het vrouwenteam regelt hun eigen sponsors, waardoor ze prachtige tenues, sporttassen, vesten en trainingsbroeken dragen. Naast het voetballen organiseren de dames verschillende activiteiten voor hun team en voor de vereniging. Ze gaan ieder jaar op teamweekend, gaan klunen in tenue in Breda en ze organiseerden voorheen het zeepvoetbal en het bubbelvoetbal bij HZ’75. 

Naast de goede prestaties van HZ’75 dames zijn de andere teams natuurlijk ook niet het ondergeschoven kindje. HZ’75 1 begon als een vriendenteam, zij voetballen nu zes jaar samen en konden in december 2018 winterkampioen worden tegen Beek Vooruit. Helaas werd die wedstrijd afgelast, waardoor het eerste als tweede de winterstop in ging, met één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer één in het klassement. HZ’75 2 staat op de derde plek in de competitie, bestaat uit veel spelers die voorheen in het eerste team voetbalden en is een iets ouder elftal dan het eerste. Voetballend zijn zij zeer goed op elkaar ingespeeld. HZ’75 3 is het team met toekomst. In dit team voetballen jonge voetballers die op de goede weg zijn om van dit elftal een topper te maken.

Bij HZ'75 wordt de jeugd op waarde geschat. De aanwas vanuit de jongste jeugd is goed, waar ook steeds meer meisjes het sportpark weten te vinden. Er is op dit moment een JO-8, een JO-11, een JO-15 en een JO-19 team. Naast het reguliere voetballen worden er ook regelmatig activiteiten voor de jeugd georganiseerd, de NAC-clinic in het afgelopen jaar en het bezoeken van een echte wedstrijd in het altijd sfeervolle stadion van NAC in Breda. De jeugd heeft de toekomst maar ook de oudere spelers worden niet vergeten. Dat blijkt wel uit de succesvolle deelname van het 45+ team dat ook goed speelt in de avondcompetitie.

Wist u dat HZ'75 ook veel activiteiten organiseert buiten het voetbal om? 
Zo kunt u aanstaand weekend meedoen met de Après Ski Bingo dat geheel ten goede komt aan het jeugdkamp. Op vrijdag 8 maart staat er een Voetbalpupquiz op de planning, waarbij teams van 3 of 4 personen de strijd met elkaar aangaan. Wat ook veel kleine bezoekers oplevert is het jaarlijkse paaseieren zoeken. De jongste kinderen van het dorp worden losgelaten in een weiland vol met paaseieren, paashazen en ander snoepgoed. 

Wilt u meer informatie over V.V. HZ'75, zoals contactgegevens, de aankondigingen van de komende activiteiten en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/vv-hz75.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel