Koninklijke onderscheiding voor Peter Reniers

Peter Reniers uit Wagenberg heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Peter kreeg het lintje zojuist op het gemeentehuis opgespeld door zijn eigen partner, in verband met de huidige coronamaatregelen. Peter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, onder andere vanwege zijn inzet bij R.K.V.V. Voetbalclub Wagenberg, handbalvereniging Mixed-Up 2000 en Carnavalsstichting De Erpelrooiers, waar hij sinds 2018 voorzitter is.

Decorandus, werkzaam als arbeidsinspecteur bij de Inspectie SZW, ontplooide / ontplooit de volgende activiteiten:
 • 1977 – 1994
  KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal.
 • 1986 – 1988
  Secretaris van de Voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en omstreken. Betrokkene organiseerde tevens de clubactiviteiten.
 • 1993 – 2011
  Voorzitter van de Buurtvereniging Het Centrum te Wagenberg. Betrokkene initieerde en organiseerde de activiteiten, zoals de familiedag, workshops, de buurtbarbecue en de ophaalactie van oud papier.
 • 2000 – heden
  Voorzitter (sinds 2018) en vrijwilliger bij het Carnavalsstichting De Erpelrooiers te Wagenberg. Betrokkene was lid van de Raad van Elf en secretaris van de club ‘Onraad’, de club van oud raads- en ondersteunende leden van de carnavalsvereniging, die het comité financieel en organisatorisch ondersteunt.
 • 2008 – 2013
  Vrijwilliger bij de Stichting Dorpsraad Wagenberg. Betrokkene droeg bij aan de statuten en het convenant van de gemeente.
 • 2010 – heden
  Bestuurslid en vrijwilliger bij de R.K.V.V. Voetbalclub Wagenberg. Betrokkene was jeugdleider, de organisator van het zaalvoetbal, trainer en grensrechter. Thans fungeert hij als scheidsrechter bij vele wedstrijden, draait hij bardienst en is hij voorzitter van de jubileumcommissie.
 • 2013 – 2020
  Voorzitter van de handbalvereniging Mixed Up te Wagenberg. Betrokkene voerde de gesprekken met de gemeente tot het verkrijgen van het kunstgrasveld.

Beelden bij dit artikel