Kunstweekend Drimmelen

In Lage Zwaluwe was de Joannes de Doperkerk ingericht als expositieruimte. Schilderijen, foto's en beeldhouwwerken waren er te bezichtigen, muziek en gedichten te beluisteren. Een grappige foto maakten we van een bezoeker wier hond een afbeelding van een hond wel kon waarderen. Het werkstuk met de witte hond is gemaakt door de 18-jarige Janneke Bosma.

In Hooge Zwaluwe waren het Marjan, Leen en Vittorio die de bezoekers verwelkomden in het voormalige raadhuis. Het gebouw dat onlangs werd verkocht en zal worden gerestaureerd/verbouwd, leent zich prachtig voor de expositie. Ook hier beelden, foto's en schilderwerken én gratis koffie en/of thee.

In Terheijden in het voormalig bankgebouw exposeerden én demonstreerden diverse kunstenaars hun werk. Foto's, schilderijen en beelden, maar ook een ingeruimd stukje voor stichting Focus on Education. Een mooie samenwerking want diverse kunstwerken werden door de makers óf geschonken aan het goede doel, óf deels de opbrengst daarvan. 

Ook in Terheijden diverse exposanten in het Witte Kerkje. Natuurlijk een van de meest prachtige gebouwen in onze gemeente waar schilderwerken, beeldhouwwerken en foto's tentoongesteld werden en fraai tot hun recht komen. Verder ook demonstraties van technieken die konden rekenen op waardering van bezoekers.

In Drimmelen waren bezoekers welkom in het atelier van Nel Reijntjes waar ook dochter Sofie en tante Ank exposeerden. Kleding, sierraden, tassen enzovoorts, werden in het fraaie en historische pand afgewisseld met prenten en andere kunstobjecten.

Ook in Drimmelen in het kerkje aan de Herengracht veel fraaie kunst zoals een serie foto's van vogels door Harry Eland en bordjes met vogels van Willy Jansen. Deze foto's, de schilderijen en beelden kregen door de lichtinval door de kerkramen een extra dimensie waardoor we mooie foto's maakten.

In Made was de hele bovenverdieping van het bankgebouw aan de Adelstraat ingericht als expositieruimte. Groot en veel, ogen kwam je er écht tekort. Een van de deelnemers was Gerard Voermans die vertelde voor elk van zijn kleinkinderen een beeldje te hebben gemaakt zoals het konijn Basje dat u op een foto ziet.

De redactie van KijkopDrimmelen heeft genoten van alle fraaie werken en we zijn denk de enige die álles zag en bezocht. We genoten zéker ook van het enthousiasme waarmee we op alle locaties werden ontvangen én het enthousiasme van de deelnemers die vaak gedreven achtergrondinformatie verstrekten over hun werk. Dank!

In de volgorde zoals hierboven beschreven vindt u foto's die we afgelopen zondag maakten. Ons album is te bekijken via deze link:  https://kijkopdrimmelen.nl/albums/kunstweekend-drimmelen.html