Leerlingen Dongemond en oudere buurtbewoners zweten peentjes bij painten. KijkopDrimmelen nam alvast een kijkje bij de beverafbeelding in Made

Het schilderproject is een initiatief van de gemeente en de Royal Talens Foundation. Deze stichting stimuleert de creatieve expressie van mensen. In samenwerking met het Dongemondcollege en Surplus, wordt er een muurschildering aangebracht op de betonnen muur van de nooduitgang van de parkeergarage onder het gemeentehuis.

Deze muur staat ik het park achter het gemeentehuis. Het park wordt momenteel onder handen genomen. De gehele inrichting van het park wordt vernieuwd. Zo komen er wandelpaden, een watertappunt, een jeu-de-boulesbaan, een nieuw trapveldje en een hondenlosloopgebied.

De muurschildering vorm een onderdeel van het geheel en bewoners konden kiezen uit vier ontwerpen. De meeste stemmen gingen naar de afbeelding met de bever. Deze afbeelding is gisterenavond in lijnen op de muur gezet, vandaag togen enkele ouderen uit de buurt samen met enkele leerlingen van het Dongemondcollege, aan het echte werk.

Morgen wordt de muurschildering afgemaakt, de presentatie van het eindresultaat is om 13.00 uur.