Leerlingen Lage Weide naar de stembus

Beide zwembaden in Drimmelen worden gerenoveerd nu de garantie is afgegeven dat ze komende 25 jaar open zullen blijven. Daar zowel de Randoet in Made als het Puzzelbad in Terheijden in de zeventiger jaren werden geopend, moeten er diverse dingen worden aangepakt. Zo zijn de installaties verouderd en zullen de baden beter toegankelijk gemaakt worden voor mindervaliden.

De kosten van de renovaties bedragen zo'n 2,5 miljoen euro en de jaarlijkse gemeentelijke bijdragen komen neer op ca. 350.000 euro. 'Veel geld ja', vertelde Jan-Willem Stoop vanmorgen aan de leerlingen uit groep 8 van de Lage Weide in Made. 'Daarom moeten we de goeie keuzes maken. Adviesbureaus zijn ook duur en daarom hebben wij als gemeente besloten jullie allemaal tot adviseurs te benoemen', vervolgde de wethouder.

Een twaalftal voorbeelden werden er gepresenteerd waaruit de leerlingen er vier konden invullen op het stembiljet. In tegenstelling tot andere verkiezingen, mocht er zónder dat dezen ongeldig worden verklaard, op het stembiljet een vijfde idee worden bijgeschreven. Een idee voor een speeltoestel dat de gemeente wellicht over het hoofd heeft gezien en mits haalbaar, zal worden meegenomen.

Als de leerlingen van alle deelnemende basisscholen in Drimmelen hebben gestemd, volgt uiteraard het tellen en de verkiezingsuitslag. Die moet voor de zomer bekend zijn want de renovatie van beide zwembaden start na de vakantie.

Beelden bij dit artikel