Leon van Dongen VVD raadslid af na zestien jaar

Twee jaar geleden gaf Leon van Dongen uit Made (toen 51 jaar) bij het bestuur van VVD Drimmelen aan graag plaats te maken voor nieuwe gezichten in de raad. Op de kandidatenlijst voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond hij daarom aanvankelijk op plaats 5 maar omdat Anouk van Bragt op plaats 4 een functie bij de gemeente aanvaardde, schoof Leon op naar 4.

Vier was ook het aantal zetels dat de partij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week. Janet Crezée uit Lage Zwaluwe behaalde echter genoeg voorkeursstemmen en ging Leon voorbij in het aantal stemmen. Janet Crezée behaalde er 195, Leon van Dongen 132. Janet zal daarom donderdag als raadslid worden beëdigd.

Leon van Dongen daarover: “Ik ben al zestien jaar raadslid en heb – samen met mijn partij – veel bereikt. Denk onder meer aan:

* Bedenker Maatschappelijke knelpunten waardoor veel verenigingen onder andere betere huisvesting en       kunstgrasvelden kregen en Scoutinggebouwen in Made en Lage Zwaluwe verbouw / nieuwbouw kregen.

* Zakken voor plastic niet thuisbezorgen maar gewoon bij supermarkt laten meenemen (besparing 30.000   euro per jaar)

* Blauwe Zone in Marktstraat in Made

* Extra sporthal bij Amerhal en nieuwe vergaderruimte

* Behoud van verenigingsgebouw Den Domp in Lage Zwaluwe

* Toezegging van alle partijen tijdens lijsttrekkersdebat dat er een (centrale) Bouwhal voor de   carnavalsverenigingen komt.

Soms is het jammer dat je dat harde werk niet altijd in het aantal stemmen terugziet maar ik ben ontzettend trots op wat ik de afgelopen zestien jaar heb kunnen betekenen voor de gemeente. Het aantal stemmen dat je haalt is ook erg afhankelijk van hoe vaak je op straat bent bij de inwoners en de verenigingen. Ik moet ook zeggen dat ik afgelopen jaren te weinig 'de straat op ben gegaan'.

Dat lukte me gewoonweg niet met mijn gezin en een baan van meer dan 50 uur per week. Raadswerk kost ook al gauw twaalf uur per week en dat was de reden dat ik heb aangegeven om plaats te maken voor nieuwe gezichten.

Was ik wel in de raad gekomen was dat misschien na één a twee jaar gebeurd, nu is dat meteen het geval. Dit vind ik niet erg want de VVD heeft het als partij heel goed gedaan, is een mooie club en een goed team. Janet heeft haar zetel dik en dik verdiend en ik weet zeker dat ze een echte aanwinst voor de raad gaat zijn!

Als burgerlid zal ik Janet en de andere raadsleden de komende tijd gaan ondersteunen.”