Loonbedrijf De Jong voldoet aan nieuwe kentekenplicht

Eigenaren van tractoren en machines die gebruikt worden voor grond-, weg- en waterbouw en het groenonderhoud, moeten vanaf heden voldoen aan een kentekenplicht voor hun voertuig. Loonbedrijf Gebr. De Jong uit Hooge Zwaluwe is begonnen hun machinepark te registreren en doet dat bij vaste partner Bayens Mechanisatie in Oosterhout.

“Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft in 2020 voor een wet gestemd die het eigenaren van onder andere tractoren verplicht om een kenteken op het voertuig te laten registreren. In omliggende landen is dat al jaren zo, Nederland is één van de laatste landen in Europa die dit ook verplicht stelt. Nieuwe tractoren krijgen per 1 januari 2021 al een kenteken, eigenaren van tractoren van vóór die tijd, moeten dit jaar een kenteken laten registreren. Wij zijn daarom ook begonnen met onze tractoren en landbouwvoertuigen en regelen dat bij Bayens Mechanisatie. Zij helpen ons waar nodig en we werken al jaren samen”, vertelt Michel de Jong, samen met zijn broer William eigenaar van het loonbedrijf in Hooge Zwaluwe.

Mark Bayens van het familiebedrijf aan het Innovatiepark in Oosterhout, vult Michel verder aan: “De maximumsnelheid voor deze voertuigen wordt tevens verhoogd, van 25 km/u naar 40 km/u. Vóór 1 januari 2025 moeten alle tractoren en landbouwvoertuigen een kentekenplaat hebben, zelfs als ze langzamer rijden dan 25 km/u. Eigenaren moeten zichzelf registreren bij het RDW, maar wij kunnen daarbij helpen en tevens helpen bij de overige handelingen. Na de registratie krijgen eigenaren namelijk een groene kaart toegestuurd en kan er een kenteken worden aangevraagd. Voor De Jong hebben we nu een kenteken geregistreerd voor deze drie jaar oude Deutz-Fahr, we zorgen dat de plaat in een passende kentekenplaathouder wordt gemonteerd en correct op het voertuig wordt bevestigd. Zo kan deze Deutz veilig en volgens de regels de weg op!”.

Ook hulp nodig bij het registreren van een kenteken op uw landbouwvoertuig of tractor? Neem gerust eens contact op met Mark Bayens via 0162-453123 of stuur een mailtje naar info@bayens-mechanisatie.com.

Beelden bij dit artikel